fleurop-logo
greetz logo
euroflorist logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis

Sansevieria bestellen

 • Sansevieria oftewel vrouwentongen
 • Familie: liliaceae (leile-achtigen)
 • Zon: De sansevieria heeft niet al te veel zon nodig. Hij komt dan het best tot zijn recht
 • Verzorging: Een sansevieria is gemakkelijk te verzorgen en kan in de zomer gerust in de tuin of op balkon geplaatst worden
 • Hoogte: De kleinste sansevieria begint bij 20 centimeter, maar deze plant kan onder ideale omstandigheden uitgroeien tot 1 meter hoog.

Er is een tijd geweest dat de sansevieria zo in de mode was dat er nauwelijks genoeg planten uit Noord-Afrika en van de Canarische Eilanden konden worden aangevoerd. Die rage is nu wel voorbij, maar dat neemt niet weg dat de sansevieria, en met name de nieuwste variant, de sansevieria guinensis (afkomstig van de westkust van Afrika), een mooie plant is. De sansevieria komt het best tot zijn recht als verticaal accent in een plantenbak met laagblijvend spul. De Nederlandse benaming is erg onaardig; wie durft te beweren dat vrouwentongen zo lang en scherp zijn als de bladeren van de sansevieria? Via onze website vind je ook informatie over het bestellen van de Clivia en het laten bezorgen van de Paradijsvogelbloem

Sansevieria laten bezorgen

De sansevieria houdt veel van zon en warmte, al maakt te felle zon het blad geel. Hij kan echter absoluut niet tegen de kou: staat hij ook maar kort in een vertrek met een temperatuur beneden de 10 graden, dan legt hij het loodje. U verpot hem allen als hij als het ware uit zijn oude pot barst. U kunt dan meteen scheuren als u méér planten wilt hebben. Voor het vermeerderen van een bonte soort is scheuren de enige mogelijkheid. Stekt u, dan krijgt u gegarandeerd een plant met geheel groene bladeren. Dat stekken gaat anders wel gemakkelijk: u snijd een blad in vier of meer stukken van ongeveer 10 centimeter. Steekt u die in turfmolm, dan wortelen ze snel. Voor een goede groei heeft de sansevieria een mengsel nodig van een-derde potgrond, een-derde klei en een-derde oude, goedverteerde koemest.

Familieleden van de sansevieria oftewel vrouwentong
De sansevieria trifasciata laurentii was de plant die ooit zo in de mode geweest is. De sansevieria trifasciata is geheel groen van blad, net als de sansevieria trifasciata hahnii, die lage rozetten vormt. De rozetten van de sansevieria trifasciata golden hahnii hebben gele randen. Als u twijfelt welke soort de bloemisterij in de schappen heeft staan, vraag het dan aan de bloemist. Hij zal u graag meer uitleg geven.