fleurop-logo
greetz logo
euroflorist logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis

Bloemen bezorgen in het buitenland

Bloemen bezorgen in het buitenland is anders dan in Nederland. Wat zijn de verschillen en waar moet je op letten bij het bestellen van bloemen die in het buitenland bezorgd worden. Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat Nederland een bloemen land bij uitstek is. Het zit als het ware in de Nederlandse cultuur om bij verjaardagen of feesten een bloemetje te geven. Er zijn vele kwekers van vele verschillende soorten bloemen. De distributielijnen zijn kort en op iedere straathoek staat wel een bloemenstal. Nederland is internationaal bekend als goede en kwalitatieve kweker en leverancier van bloemen. Er komen jaarlijks duizenden toeristen naar Nederland alleen al voor de bloemen. Iedereen kent wel de bussen vol buitenlandse toeristen op de keukenhof.

Boeketten in het buitenland bezorgen

Het buitenland heeft een minder lange en minder grote traditie met bloemen dan Nederland. Het gevolg daarvan is dat boeketten in het buitenland vaak duurder zijn dan in Nederland en dat de boeketten er anders uitzien. Ook heeft ieder land een eigen traditie en in sommige landen verschillen zelfs de betekenissen van bloemen. Deze traditie bepaalt voor een groot deel wat in dat land als een mooi of geschikt boeket wordt aanvaard. Vaak uit zich dat in de groottes en samenstelling van boeketten en de kleuren van de gebruikte bloemen. Bekijk direct de opties in Frankrijk, Duitsland en België.

Buitenlandse bloemen bestellen

Er zijn een legio aan online bloemisten waar je online bloemen kunt bestellen. Bij sommigen daarvan kun je ook bloemen laten bezorgen in het buitenland. Deze bloemisten bieden op de website vaak een apart gedeelte aan voor bezorging in het buitenland. De boeketten die je hier vindt zijn vaak prijziger, kleiner en het zijn er een stuk minder. Het zijn boeketten die speciaal geselecteerd zijn voor bezorging naar het buitenland.

Levertijd van buitenlandse bezorging voor bloemen

Bij het bezorgen van bloemen in het buitenland zijn er twee mogelijkheden. De bloemist pakt de bloemen goed in en stuurt deze met een pakketdienst vanuit Nederland naar het afleveradres. De levertijd is hierbij (afhankelijk van het land) een stuk langer en dit gaat ten koste van de versheid van het boeket en de vaasgarantie. In het andere geval wordt er in het land van aflevering een plaatselijke bloemist benaderd. Deze stelt daar een boeket samen met de bloemen die daar voor handen zijn. De levertijd blijft hierbij vaak korter, maar het boeket kan wel veel meer afwijken van hetgeen besteld. In beide gevallen is er vaak geen voorkeur aan te geven voor het moment van bezorging. De bloemen worden afgeleverd wanneer het de vervoerder schikt. Welke van deze twee mogelijkheden de bloemist hanteert, kun je vinden in de informatie van de bloemist.


Wat zijn de kosten van bloemen versturen naar het buitenland?

Of er nu bloemen vanuit Nederland verzonden worden, of er wordt een plaatselijke bloemist benaderd, in beide gevallen zijn de kosten beduidend hoger. Naar sommige landen kunnen deze kosten zelfs hoger zijn dan het boeket zelf.

Welke bloemisten bezorgen in het buitenland?

Bloemen bezorgen naar het buitenland is net zo gemakkelijk als bloemen bezorgen in Nederland. Er zijn echter wel een aantal verschillen en die komen met name tot uitdrukking in de keuzemogelijkheid van de boeketten. De levertijden zijn vaak langer en de prijzen zijn hoger. Iedere bloemist hanteert hier andere voorwaarden en kosten. Zorg dus dat u uw bloemen bij een betrouwbare bloemist bestelt. Op deze website leest u per bloemist meer informatie, in welke landen de bloemist bezorgt en kunt u de beoordeling (aantal sterren) bekijken en ervaringen van andere gebruikers lezen. U herkent bloemisten die in het buitenland bezorgen aan het groene icoontje van een wereldbol. We hebben een overzicht gemaakt van bloemisten die bezorging naar het buitenland aanbieden. Bekijk hiernaast de drie populairste bloemisten of klik door naar het totaaloverzicht.