Bloemen bezorgen op zondag

Bloemen bezorgen op zondag kan soms en bij sommige bloemisten. Wanneer kan het wel en wanneer kan het niet en waar kun je terecht voor dat mooie boeket? Bloemen bezorgen op zondag niet standaard. Het is niet gewoon voor bloemisten om hun bloemen op zondag te bezorgen. In de meeste steden en dorpen in Nederland zijn de winkels en bedrijven op zondag gesloten. Ook transportbedrijven, bezorgdiensten en bloemisten zijn op zondag gesloten. Lastig, want wat nu als moederdag, die verjaardag of dat jubileum net op zondag valt?

Hoe worden bloemen bezorgd in het weekend?

Er zijn globaal twee manieren waarop bloemen bezorgd worden. In het eerste geval gebruikt een bloemist een apart transportbedrijf dat hun bloemen bezorgd. Meestal gaan de bloemen dan mee in het standaard logistieke proces van zo’n onderneming. Ze gaan mee met een bezorgdienst met ook andere soorten pakketten. Deze bedrijven zijn op zondag gesloten en in dit geval is er geen bezorging op zondag mogelijk. In het tweede geval heeft een online bloemist een eigen bezorgdienst. Meestal een eigen transportbusje waarmee ze de bloemen bezorgen. Ook kan een bloemist aangesloten zijn bij een overkoepelende organisatie en gebruik maken van de bezorgdienst van die organisatie. De bezorging richt zich specifiek op bloemen. In dit geval is er bij uitzondering soms bezorging op zondag mogelijk. Wil je het vandaag nog bezorgen? Zie dan ook onze tips over bloemen vandaag bezorgen.

Uitzonderingen voor zondagsbezorging

Er zijn een aantal momenten per jaar wanneer bloemen enorm populair zijn. De belangrijkste is wel moederdag. Op moederdag bestelt het merendeel van Nederland een bloemetje voor zijn of haar moeder. Speciaal voor moederdag passen bijna alle grote bloemisten hun bezorgtijden aan en bezorgen ze wel op zondag. Dit is dan ook de enige bekende uitzondering en dit word door bloemisten expliciet vermeld op hun website.

Alternatieven voor levering op zondag

Voor alle andere feesten of gelegenheden die op zondag vallen, zit er niks anders op dan naar een alternatief te zoeken. Het beste alternatief is zowel simpel als voor de hand liggend. Kies een andere datum uit om het bloemetje af te laten leveren. Houd er rekening mee dat het vaak beter is om bloemen op voorhand te laten bezorgen dan achteraf. Bloemen die een dag van te voren bezorgd worden zijn in ieder geval op tijd op de belangrijke dag. Kijk ook naar het aanbod met goedkope brievenbusbloemen en hippe droogbloemen.