euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis
regiobloemist logo

Zoek bloemen op kleur

Heeft u er al eens bij stil gestaan dat kleur een belangrijke rol speelt in ons leven en dat het zelfs onze stemmingen kan beïnvloeden? Kleuren emotie en kleuren waarde spelen dagelijks een rol hierin, vaak geheel onbewust. Kleuren hebben ook dikwijls een bedoeling: een banaan wordt geel als hij rijp genoeg is om opgegeten te worden; als een verkeerslicht op rood staat, stop je!

Betekenis van verschillende kleuren
Een bloemetje versturen doen we om een bepaalde reden. We willen iemand een hart onder de riem steken, feliciteren, succes wensen, beterschap toewensen of iets anders.Naast de bloem zelf betekent iedere kleur weer iets anders. We kijken in dit artikel welke kleuren per categorie, het beste bij bepaalde gelegenheden passen.

Welke kleuren bloemen zijn er?

In de bloemenwereld is het zo dat elke kleur weer een bepaalde betekenis heeft. In de tabel hieronder vind je de meest voorkomende kleuren met daarbij de betekenis. Klik op een van de kleuren voor meer informatie. 

KleurBetekenisGelegenheid
Blauwe bloemenGoddelijkheid, eeuwigheid en onschuldGeboorte
Gele bloemenEnergie, kracht, vreugdePasen
Oranje bloemenVrolijk en warmteKoningsdag
Paarse bloemenRouw en ernstigBegrafenis
Roze bloemenRomantisch en tederMoederdag
Groene bloemenVruchtbaarheidFelicitatie
Rode bloemenLiefde en romantiekValentijn
Witte bloemenPuur, fris en zuiverBruiloften

Symbolische betekenis van de rode roos
Het is zo dat alleen de rode roos voor de liefde staat, een andere kleur geeft deze bloem gelijk al een heel andere betekenis mee. Maar naast alleen liefde als symboliek staat de roos ook voor geluk, vreugde, genegenheid en kwetsbaarheid. Alhoewel het symbool kwetsbaarheid alleen opgaat wanneer de steel gebroken is. Dit wijst dan op een gebroken leven of het overlijden van een dierbare (witte roos).