fleurop-logo
greetz logo
euroflorist logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis

Welke bloemen blijven het langst mooi en vers op de vaas?

Wil jij weten welke bloemen en boeketten het langst mooi blijven op de vaas? Bloemen zijn een prachtig geschenk van de natuur en brengen schoonheid en vreugde in elk huis. Wanneer je een mooi boeket in huis haalt, wil je natuurlijk dat het zo lang mogelijk stralend en fris blijft. In deze blog duiken we in de wereld van bloemen die het langst mooi blijven op de vaas. We geven je tips over hoe je de levensduur van je boeket kunt verlengen, zodat je optimaal kunt genieten van de pracht van de natuur.

Top 5 bloemen die lang mooi blijven

 1. Rozen: Deze klassieke bloemen zijn niet alleen geliefd vanwege hun schoonheid, maar ook vanwege hun lange levensduur. Mits goed verzorgd, kunnen rozen wel tot twee weken mooi blijven. Kies bij voorkeur voor rozen met strak gesloten knoppen; die staan op het punt om te bloeien en gaan langer mee. Lees ook onze tips voor het verzorgde van rozen.
 2. Lelies: Deze majestueuze bloemen staan bekend om hun opvallende vorm en heerlijke geur. Lelies kunnen tot 10 dagen prachtig blijven, vooral als je de stuifmeelzakjes verwijdert zodra ze openen (dit voorkomt ook vlekken).
 3. Alstroemeria: Ook wel bekend als de Incalelie, deze bloemen zijn echte volhouders. Ze blijven vaak tot twee weken fris en zijn verkrijgbaar in een scala aan kleuren.
 4. Chrysanten: Een favoriet in veel boeketten vanwege hun volle, bolvormige bloemen. Chrysanten kunnen tot drie weken meegaan als ze goed worden verzorgd.
 5. Gerbera’s: Met hun vrolijke, felgekleurde bloemen zijn gerbera’s een populaire keuze. Ze blijven doorgaans een week of langer mooi.

Hoe verzorg je je boeket voor maximale levensduur?

Het kiezen van langlevende bloemen is slechts de eerste stap. Met de juiste verzorging kun je de levensduur van je boeket aanzienlijk verlengen:

 1. Vers water: Ververs het water elke twee dagen. Hiermee voorkom je bacteriegroei die de stelen kan beschadigen.
 2. Voeding: Veel bloemisten geven een zakje bloemenvoeding bij hun boeketten. Dit voedsel helpt de bloemen langer mooi te blijven. Volg de instructies op het zakje nauwgezet.
 3. Snijd de stelen schuin af: Voordat je de bloemen in de vaas plaatst, snijd je de stelen schuin af. Dit vergroot het oppervlak waarmee de bloem water kan opnemen. Herhaal dit elke keer dat je het water ververst.
 4. Vermijd direct zonlicht: Zet je boeket op een koele plek uit de directe zon. Te veel warmte kan de bloemen sneller doen verwelken.
 5. Verwijder verdorde bloemen: Door verdorde of beschadigde bloemen te verwijderen, voorkom je dat ze ethyleen produceren, een gas dat andere bloemen sneller kan laten verwelken.

Extra tip: Gebruik frisdrank!

Een verrassende tip die je misschien niet kent: een beetje frisdrank in het water kan helpen om je bloemen langer vers te houden. De suikers in de frisdrank voeden de bloemen. Een scheutje heldere frisdrank zoals Sprite of 7-Up is voldoende.

De magie van een bloeiend boeket in huis is onvergelijkbaar. Door te kiezen voor bloemen die van nature langer meegaan en door je boeket met zorg te behandelen, kun je die magie verlengen. Of je nu rozen, lelies of chrysanten kiest, met de juiste verzorging en wat extra liefde zullen ze je huis langer opfleuren.

Plaats een reactie