euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis
regiobloemist logo

Bloembollen bestellen

Op zoek naar bloembollen om zelf te planten in de tuin? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende bloembollen die je het hele jaar door kunt planten.

Voorjaarsbloeiers

Als de eerste bloemen zichtbaar worden in januari, dan krijgen mensen weer energie om plannen te maken voor het voorjaar (Weg winter, welkom voorjaar). Voorjaarsbloeiers bloeien tussen Januari en half Juni. We planten ze tussen September en December, omdat ze voor de winter worden geplant, zijn ze gelijk winterhard is dus een vaste plant.

Voorjaarsbloeiers zijn:
tulpen, narcissen, allium, muscari, sneeuw-klokje, iris, crocussen, amaryllis, annemoon, cyclaam, fritilaria, hyacint, lelie, ranonkel, scilla, wild tulpen, gemengde pakketten, winteracconieten.

Zomerbloeiers

Geef deze zomer uw tuin kleur, alle soorten in vele kleuren leverbaar. Onze zomerbloeiers bloeien vanaf half mei tot ver in het najaar. We planten de zomerbloeiers vanaf maart, behalve begonia, dahlia, canna, en gladiolen deze planten we begin mei, eenmaal in bloei gaan deze bloemen door tot de eerste vorst.

Winterharde zomerbloeier zijn:
agapanthus, annemoon, astilbe, calla, cyclaam, fresia, iris, lelie, phlox, pioenrozen en ranonkels.

Niet winterharde zomerbloeiers zijn:
begonia, canna, gladiolen, dahlia. Ook hebben wij grote pakketten met verschillende soorten bloembollen samengesteld, die juist opvallen vanwege hun mooie kleur samenstelling.

Winterbloeiers

Winterbloeiers zijn belangrijk om de mensen uit hun winterslaap te halen. Begin januari komen de eerste bloemen, die er voor zorgen dat mensen ondanks de kou gaan kijken wat er in hun tuin bloeit, dit geeft de mens energie en beginnen plannen te maken voor het voorjaar.

Winterbloeiers zijn:
sneeuwklokjes, winteracconieten, iris en muscari.

Herfstbloeiers

Herfstbloeiers zijn belangrijk in de tuin, omdat ze bloeien van eind augustus tot half december. De meeste tuinen zijn al uitgebloeid, maar u kunt in september en oktober nog buiten genieten van de nazomer.
Dus plant ook herfstbloeiers, zodat u uw tuin ook in het najaar heeft bloeien.

Herfstbloeiers zijn:
herfsttijloos, herfstcrocus, cylamen en amaryllis voor binnen.

Zaaien en oogsten

Voor kinderen is het extra feest, zelf planten en daarna hun eigen producten opeten. Hoe leuk kan het zijn om iets te zaaien en dit op zien bloeien tot een eetbaar plantje. Zo heeft u heerlijke verse producten uit eigen tuin. Dit kan b.v. met aardbeien, rabarber, uien, knoflook en aardappelen. Een moestuin vullen kan, maar een balkon of een klein hoekje in de tuin kunt deze producten prima laten groeien. Bekijk ook de mooiste bloemen met vaas, of een boeket met cadeau