euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis
regiobloemist logo

Hoe houdt je rozen het langst mooi?

Met deze verzorgingstips haal je tot wel vijf dagen meer plezier uit je rozen. Je snijdt de rozen schuin af en zet de rozen in een schone glazen vaas, maak de vaas af en toe schoon met chloor zodat deze bacterie vrij blijft. Vazen zoals aardewerk en stenen vazen zijn minder goed voor rozen omdat er in deze vazen meer bacteriën achterblijven, deze verstoppen de drink vaatjes van de rozen die in de steel zitten. Hierdoor kan de roos minder goed water op nemen wat ervoor zorgt dat ze minder lang mooi zullen zijn.

Verzorgingstips voor een boeket rozen

 • Snijd de roos schuin af
 • Schoon drinkwater en een schone vaas(ververs water om de 2 a 3 dagen)
 • Voeg bloemenvoedsel (of een druppeltje bleekwater toe)
 • Verwijder overtollig blad zodat dit niet in het water komt
 • Zet de rozen s’nachts op een koelere plek als het warm is

Snijbloemenvoedsel of een druppeltje bleekwater?

Gebruik niet meer snijbloemenvoedsel dan er geadviseerd wordt. Als er te veel in het water zit kan het ervoor zorgen dat de bladeren geel worden. Ook kan er inplaats van snijbloemenvoedsel een druppeltje bleek water worden gebruikt, dit heeft dezelfde werking als snijbloemenvoedsel, namelijk het doden van bacteriën zodat de drinkvaatjes in de steel schoon blijven.

Regelmatig water verversen
Doe altijd schoon water in de vaas en ververs deze om de drie dagen zodat de vaas goed schoon blijft. Ook is het het beste als je het water ververst even een klein stukje van de rozen te snijden zodat er weer schone drink vaatjes onderaan de steel zitten waardoor de roos weer beter kan drinken. Haal de overtollige bladeren van de rozen eraf, als deze in het water hangen zorgt het ervoor dat het water sneller vies wordt en de rozen minder goed kunnen drinken. Vergeet niet om af en toe het water te checken of er wel genoeg in zit en als het water vuil is even verversen.

Rozen in de nacht op een koelere plek
Zet de rozen bij voorkeur in de nacht op een koelere plek, niet op de tocht. Door dit te doen zorg je ervoor dat de bloemen langer houdbaar zijn wat je zult merken, ze gaan soms tot wel 4/5 dagen langer mee.

Plaats een reactie