euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis
regiobloemist logo

Hoe kan ik zelf corsage maken?

Wil je zelf een corsage maken maar weet je niet precies hoe je dit kunt doen? In deze blog vind je een handig stappenplan waarmee je jouw eigen corsage kunt maken. 

Zelf corsage maken in 3 eenvoudige stappen

 1. Corsage maken materiaal kiezen

  Als eerst is het belangrijk dat je het materiaal en de bloemen kiest die je graag in je corsage zou willen hebben. Houd er rekening mee dat een corsage niet te groot moet zijn. Meestal wordt er 1 bloem en in combinatie met decoratie zoals gipskruid, sedum of ander mooi decoratie. De roos en de calla zijn hiervoor heel geschikt. Kijk eens bij je lokale bloemist wat voor moois er allemaal is en vraag desnoods om advies.

 2. Schikken

  Pak het galax blad en leg hier het groene takje op of je eigen gekozen siertakje, vervolgens leg je de roos hier op en komt daarvoor het decoratie materiaal, gipskruid, sedum of iets anders moois.

 3. Aftapen

  Je pakt de corsage hoog beet waarna je vervolgens een uiteinde van de tape onder je duim legt. Vervolgens wikkel je de steel van de corsage stevig af en heb je zelf je corsage gemaakt. Je kunt ervoor kiezen om de corsages open te laten aan de onderkant zodat je corsages nog water op kunnen nemen en dus langer houdbaar zijn. (Als je kramp krijgt in je duim is dit heel normaal, dat krijgt iedereen bij het maken van corsages.)

Waar kun je corsages het beste bewaren?

Bewaar je corsages op een plek waar het rond de 6 graden is, de koelkast dus. Als je de corsages in de koelkast bewaard blijven ze het mooiste en zijn ze op de trouwdag van goede kwaliteit.

Hoever van te voren kun je corsages maken?

Het beste is een dag van te voren bij de bloemist, deze kopen vers in van de veiling en ben je dus verzekerd van goede kwaliteit. Wil je het liefst dat je bloemen al wat verder open zijn dan kun je 2/3 dagen van te voren de bloemen kopen en dan een dag van te voren de corsages maken.

Plaats een reactie