euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis
regiobloemist logo

Oranje Bloemen

De kleur oranje staat voor bescheidenheid, vreugde en enthousiasme. Vanwege de uitzinnigheid van de kleur, bevorderen oranje bloemen vriendschap en hebben een positief effect op de emotionele toestand van de ontvanger. Dus pep iemand op door diegene een bloemetje te sturen uit onderstaande selectie van oranje boeketten. Op deze pagina vind je meer informatie over de oranje boeketten: waar bestel ik ze, wat betekent de kleur, en voor welke gelegenheden zijn ze geschikt?

Oranje boeketten bestellen

Oranje is een secundaire kleur die zich in het spectrum tussen rood en geel bevindt. De kleur kan dan ook door menging verkregen worden met deze twee kleuren. In de niet-wetenschappelijke traditionele kleurenleer is het een vermeende secundaire hoofdkleur. Het is de complementaire kleur van ultramarijnblauw. Bij veel online bloemenwinkels kan je de mooiste oranje boeketten online bestellen. In de tabel hieronder vind je de door ons geselecteerde online bloemisten met een ruim aanbod aan oranje boeketten. Bekijk ook onze paarse boeketten en info over roze bloemen bezorgen

Bloemist v.a. Prijzen Beoordeling Bestellen
euroflorist Boeket: €17,95
Tulpenmix: €14,99
Kaartje: €1,95
Bekijken
greetz Boeket: €17,99
Luxe bos: €26,95
Kaartje: €0,99
Bekijken
bloompost Boeket: €13,95
Rozen: €12,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
boeketcadeau Normale bos: €16,95
Romantisch: €19,95
Kaartje: €1,50
Bekijken
Alternatieve online bloemisten
bloomon Verse bloemen: €27,95
Droogbloemen: €20,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
de bloemist Boeket: €17,50
Bos rozen: €15,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
regiobloemist Boeket: €15,50
Luxe bos: €27,95
Kaartje: Gratis
Bekijken
Online planten bestellen
green-bubble - Bekijken
plantenwinkel - Bekijken
plantje.nl - Bekijken
Wat betekenen oranje bloemen?

Het feestelijke aspect van de kleur oranje is te danken aan de dichte familie met rood, waardoor het beweging, warmte en levenskracht uitstraalt. Het is een zeer positieve kleur die een stuk zachter en minder intimiderend is als rood. De vitale kracht die het uitstraalt, maakt ons aan het lachen, waardoor je het gevoel hebt dat het circus nooit veraf is.

Wat zijn populaire oranje bloemen?

Dit zijn de Strelitzia (ook bekend als de Paradijsvogelbloem), de anjer, oranje rozen, oranje tulpen, de keizerskroon, de lelie, de kalanchoe en de ranonkel. Bloemisten stellen de mooiste boeketten samen voor een mooi en divers oranje effect.

Wanneer geef ik een oranje boeket cadeau?

Oranje boeketten zijn met name populair rondom Koningsdag. Met verse oranje bloemen in huis haal je het ultieme Koningsdag gevoel in huis. Daarnaast is het ook een mooi boeket voor een verjaardag of voor in het voorjaar.