fleurop-logo
greetz logo
euroflorist logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis

Roze bloemen

De kleur roze symboliseert geluk en vertrouwen. Het geven van roze bloemen is een teken voor bewondering, dankbaarheid en genegenheid. Dus laat iemand weten hoeveel u aan diegene denkt door een bloemetje te sturen uit onderstaande selectie van roze boeketten.

Roze boeketten bestellen

Roze is een kleurnaam die zowel gebruikt wordt voor een lichte kleur rood (dus rood met een hoge intensiteit) als voor licht (intens) en verzadigd magenta. Het is een tertiaire kleur, als we daaronder ook kleuren van hoge intensiteit verstaan. Wellicht de meest bekende bloem zijn wel de rozen en tulpen in deze kleur. Er zijn natuurlijk nog echt veel meer roze bloemen te onderscheiden. Hieronder hebben we daarvan een overzicht geplaatst:

 • Lelies
 • Orchidee
 • Rozen
 • Tulpen
 • Lisianthus
 • Chrysanten
 • Gerbera’s

Roze bloemen bezorgen

Iedereen die een leuk boeket zoekt kan online eenvoudig de kleuren vergelijken. De afbeeldingen van de bloemisten komen namelijk redelijk goed overeen met de werkelijkheid. Er zijn leuke pluk en veldboeketten  maar ook roze droogbloemen die je kunt bestellen. Zowel in de lichtere pastel kleuren als ook de zwaardere kleuren donkerroze (pink). Bekijk ook informatie over groene bloemen bezorgen en rode boeketten aan huis bezorgen.

Wat betekenen roze bloemen?
In roze zien we voornamelijk de vrouwelijke onschuld bovendrijven. Roze verwijst naar zachtheid, gezondheid en neemt ons mee in een wereld van droomprinsen en prinsessen. Het is dan ook een kleur die voornamelijk in fantasie en sprookjes tot uiting komt. De speciale aandacht voor jonge meisjes van 5 tot 10 jaar is zo specifiek dat het vele jongens regelrecht afstoot. Nochtans zal het in een latere fase als kleur der romantiek ook menig man doen grijpen naar de kracht van de kleur roze. Bekijk meer suggesties voor gelegenheden.

Welke roze tuinplanten zijn er?
Wanneer je zelf planten in de tuin wilt planten kun je kiezen uit een van de volgende roze planten: Aster novi-belgii ‘Fellowship’, Astrantia ‘Buckland’, Astrantia major Aphrodite, Dahlia Karma Prospero®, Dahlia ‘Café au Lait Royal’®, Filipendula rubra Venusta, Fuchsia magellanica var. arauco, Gillenia trifoliata ‘Pink Profusion’, Gladiolus carneus, Knautia macedonica Melton Pastels, Lobelia Russian Princess, Monarda Beauty of Cobham, Monarda Fishes, Monarda bradburyana, Penstemon digitalis ‘Pocahontas’ ®, Physostegia virginiana Bouquet Rose, Pimpinella saxifraga ‘Pink Lace’, Salvia microphylla Henny, Salvia microphylla ‘Blind Faith’ en de Succisella inflexa Frosted Pearls.