euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis
regiobloemist logo

Rode Bloemen

De kleur rood wordt geassocieerd met passie, levendigheid en warmte. De kleur symboliseert vrijgevigheid en het geven van rode bloemen is een teken voor liefde en respect. Dus als u iemand wilt laten weten hoever uw passie gaat, dan is rood een goede keuze. Maak een keuze uit onderstaande selectie van bloemenwinkels waar je ook veel rode bloemen kunt bestellen. Zie ook ons aanbod met witte bloemen om te bestellen of blauwe bloemen aan huis.

Rood boeket bestellen

Rood is in het additieve kleursysteem een primaire kleur. In het subtractieve kleursysteem is het een secundaire kleur. Het is de complementaire kleur van cyaan. Het is de tint met de krachtigste symboliek. Als een taal überhaupt namen voor kleuren heeft, is daaronder altijd een naam voor rood.

Symbolische betekenis van de kleur Rood

Rood is een absoluut warme kleur die voor energie, mannelijkheid en fysieke moed staat, al lokt ze vaak ook opstandigheid en spanning uit. Een kleur die meer dan enige andere verwijst naar seks, macht, passie en gevaar. Geen toeval dat we stoppen voor het rode licht. Het wijst ons immers op gevaar, door de associatie met vuur reeds jaren bekend. De kracht van rood is pas echt duidelijk als je ziet wat een rode lap stof bij een stier kan teweegbrengen.

Waar zijn rode bloemen geschikt voor om te bestellen?

Zowel in het boeddhisme als in de islam verwijst de rode kleur naar vuur. In het christendom verwijst ze naar het bloed van Jezus. Bovendien werd de rode kleur ook negatief geassocieerd met duivelsbeelden. Maar veel duidelijker is de associatie met de opstand van de arbeidslieden en de daaruit ontstane politieke socialistische strekking. Rood in een bos bloemen kan dus een serieuze ondertoon hebben maar is toch in staat wat dynamiek en kracht te geven. Rood is het stukje passie om het geheel, de bos bloemen, extra kleur te geven.

Een rood boeket laten thuisbezorgen

Via internet kun je heel eenvoudig een bos rode bloemen bestellen. Je kunt bij onze partners in de bloemenwinkel filteren op de kleuren en boeketten direct bekijken. Zo zie je welke kleuren en bloemen er in de boeketten zijn verwerkt. Wanneer je vandaag bestel kun je de producten morgen al thuisbezorgd krijgen (of zelfs vandaag met spoedlevering wanneer je voor 14:00 uur je aanvraag doorstuurt).