euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis
regiobloemist logo

Hibiscus rosa-sinensis bestellen

 • Hibiscus rosa-sinensis oftewel Chinese roos
 • Familie; malvaceae (kaasjesruid-achtigen)
 • Zon; De Chinese roos komt het best tot zijn recht op een plek waar hij wat minder zon krijgt
 • Verzorging; Het is op zich een zeer gemakkelijke plant die net als veel andere kamerplanten in de zomer gerust het balkon op kan of in de tuin mag
 • Hoogte; de gemiddelde hoogte van een Chinese roos zal ongeveer tussen de 1 meter en 1 meter 20 liggen.
 • Bekijk ook de Sansevieria en de Clivia

De Chinese Roos (ook wel schoenpoetsbloem genoemd) werd als kamerplant pas populair, toen er mooie compacte, rijkbloeiende exemplaren op de markt kwamen; het resultaat van langdurige selectie. Ook voor uw raam voelt deze prachtige plant zich thuis, als hij maar volop in het licht staat en ook nog wat ochtendzon of avondzon krijgt.

Chinese roos laten bezorgen

In de groeiperiode (april tot oktober) heeft de hibiscus veel water nodig; de potkluit moet goed vochtig gehouden worden, zonder dat de pot in het water blijft staan. Verder geeft u eens in de twee weken kunstmest. Een wat kale hibiscus kan vanaf half mei met pot en al worden ingegraven op een warm, zonnig plekje in de tuin. Vóór de verhuizing naar de tuin verpot u de plant in een een-derde bladgrond, een-derde klei en een-derde oude, goedverteerde koemest; om de plant zoveel mogelijk verse grond te kunnen geven schudt u de droge potkluit goed uit. Door deze behandeling zullen er nogal wat wortels beschadigd worden; als u de takken maar goed terug snijdt, zorgt u er voor dat de plant straks weer mooi vol wordt.

De Chinese Roos in de woonkamer of tuin?
Staat de plant in de tuin, dan moet u de pot elke vier weken even draaien om te voorkomen dat de wortels over de pot heen groeien. Half oktober moet de plant weer naar binnen; wilt u hem in een warme kamer zetten, dan eerst koel laten acclimatiseren. Beter is het de plant in een koel vertrek voor het raam te laten overwinteren; dan heeft hij minder water en helemaal geen kunstmest nodig. Pas op voor tocht; uw hibiscus kan er groene bladluis van krijgen. Door een topstek in een potje met vochtige turfmolm (verkrijgbaar bij uw lokale bloemisterij) te steken en deze af te dekken met een plastic zakje, kunt u uw hibiscus vermenigvuldigen.