fleurop-logo
greetz logo
euroflorist logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis

Amaryllis bestellen

Wat in de volksmond een Amaryllis genoemd wordt is echter vaak de Ridderster oftewel Hippeastrum. Op zich lijken de twee veel op elkaar alleen heeft de echte Amaryllis geen holle stengel ,maar is deze massief. Ook bestaat de echte Amaryllis voornamelijk uit roze bloemen. De Ridderster zal hier verder behandeld worden als de Amaryllis. Ze zijn verkrijgbaar in veel meer kleuren dan de echte Amaryllis. Zo zijn ze er in paars, rood, wit, zalmroze en jawel ook in het roze of zelfs tweekleurig. De Amaryllis heeft vaak slechts een bescheiden geur over zich.

Amaryllis bloemen bezorgen

Wil jij direct de prachtige Amaryllis online bestellen en thuis laten bezorgen? Of als verrassing bij iemand anders? In de tabel hieronder vind je de beste bloemenwinkels waar je voordelig en snel kunt bestellen. Kies direct uit een van de populaire bloemenwinkels en plaats jouw bestelling online. Bekijk ook tips over de Anthurium of informatie over de orchidee bestellen

Bloemist v.a. Prijzen Beoordeling Bestellen
fleurop Boeket: €16,95
Losse roos: €2,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
greetz Boeket: €17,99
Luxe bos: €26,95
Kaartje: €0,99
Bekijken
euroflorist Boeket: €17,95
Tulpenmix: €14,99
Kaartje: €1,95
Bekijken
bloompost Boeket: €13,95
Rozen: €12,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
boeketcadeau Normale bos: €16,95
Romantisch: €19,95
Kaartje: €1,50
Bekijken
Alternatieve online bloemisten
bloomon Verse bloemen: €27,95
Droogbloemen: €20,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
de bloemist Boeket: €17,50
Bos rozen: €15,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
regiobloemist Boeket: €15,50
Luxe bos: €27,95
Kaartje: Gratis
Bekijken
Online planten bestellen
green-bubble - Bekijken
plantenwinkel - Bekijken
plantje.nl - Bekijken

Geschiedenis en naamsverklaring

De Ridderster kwam vroeger alleen voor in het Caribisch gebied en delen van Midden- en Zuid-Amerika. De botanische naam is afgeleid van de woorden astron (wat ster betekent) en hippeus (wat ridder betekent). Vandaar ook dat Hippeastrum (de echte naam van wat wij Amarillys noemen) in het Nederlands vertaald wordt als Ridderster. Deze botanische naam is zeer terecht gekozen omdat de bloemen, zodra ze uit de knop komen, direct in een prachtige stervorm verder bloeien.

De Ridderster, oftewel Amaryllis, staat in de bloemenwereld synoniem voor trots en betoverende schoonheid. De juiste bloem dus om je genegenheid voor iemand te tonen of te laten zien dat je trots op hem of haar bent. Behalve als snijbloem is de Amaryllis ook verkrijgbaar als potplant of als bloembol. Ondanks dat kwekers tegenwoordig veel bloemen het gehele jaar bij de de lokale bloemisterij aan kunnen bieden is de Amarillys als snijbloem in de herfst niet tot nauwelijks te verkrijgen.

Tip:
Indien de Amaryllis veelvuldig voorradig is kunt u uw bloemenvazen ook vullen met verschillende kleuren van de Amarillys. Dit geeft uw huiskamer, vooral in de winter, een vrolijkere uitstraling.

Verzorging Amaryllissen

 • Zet een Amarillys altijd op een koele plek, of in ieder geval zo koel mogelijk. Vermijd daarom de zon of extreem warme kamers want hierdoor zal de Amarillys zowel als bloem, maar ook als plant, zeer snel uitbloeien.
 • Ook bij de Amarillys is de nabijheid van een fruitmand niet aan te raden. De daar vrijkomende gassen (die wij als mens niet of nauwelijks ruiken) zullen er ook voor zorgen dat uw Amarillys sneller uitbloeit dan normaal
 • Mocht u enkele Amarillyssen gekocht hebben dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk in een mooie vaas in de kamer zetten. Let er echter op dat u ook bij deze bloem de steel een klein stukje afsnijd (hoeft niet per se schuin). Vanwege de dikte van de stengel kunt u dit het beste doen met een scherp mes of zelfs met een snoeischaar. Door de steel in één keer iets te verkorten beschadigt u het verdere bloeiproces namelijk niet.
 • Reinig de vaas waar u de Amarillys in gaat zetten grondig en zorg voor voldoende schoon water in de vaas. Voeg daarna een zakje snijbloemvoedsel toe voor een beter eindresultaat.
 • Omdat ook de Amarillys van koelte houdt is het raadzaam indien ze in cellofaan verpakt zijn, dit zo snel mogelijk te verwijderen. Cellofaan staat leuk als u de bloemen weggeeft, maar kan bij dit soort bloemen een soort schimmel veroorzaken. Om de Amarillys kaarsrecht in de vaas te laten staan is het bij de iets zwakkere soorten raadzaam om een stokje in de holle stengel te stoppen. Vooral bij de zwakkere soorten is het vaak de zware bloem (of bloemen) die het geheel doen laten bezwijken, en dat is zonde.
 • Bij de best mogelijke verzorging is het mogelijk de bloem twee weken in uw huiskamer te laten schitteren. Een periode van een week is (mits de Amarillys vers is) minimaal haalbaar.