fleurop-logo
greetz logo
euroflorist logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis

Anthurium bestellen

Op het eerste gezicht lijkt een Anthurium vaak een kunstbloem. Dat komt vanwege het kleurige en sterk glimmende schutblad wat de Anthurium steevast heeft. Want in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is niet dat deel van de Anthurium de bloem, maar is dat de aar die in het midden van het schutblad groeit. Vanwege dat glimmende schutblad heeft de Anthurium dus iets onnatuurlijks over zich. En omdat de bloem ,als een van de weinige bloemen, ook nog eens niet over een geur beschikt is het helemaal twijfelachtig voor mensen die de Anthurium voor het eerst zien.

Anthurium bloemen bezorgen

Direct de mooiste en verse Anthurium bloemen bestellen en bij je thuis laten bezorgen? Of bij iemand anders als verrassing? In de tabel hieronder vind je een selectie van de beste bloemen- en plantenwinkels in Nederland waar je kunt kiezen uit een ruim assortiment. Bovendien profiteer je hier van een ruim assortiment en een snelle bezorging. Bekijk ook boeketten met orchideeën en hortensia’s bestellen.

Bloemist v.a. Prijzen Beoordeling Bestellen
fleurop Boeket: €16,95
Losse roos: €2,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
greetz Boeket: €17,99
Luxe bos: €26,95
Kaartje: €0,99
Bekijken
euroflorist Boeket: €17,95
Tulpenmix: €14,99
Kaartje: €1,95
Bekijken
bloompost Boeket: €13,95
Rozen: €12,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
boeketcadeau Normale bos: €16,95
Romantisch: €19,95
Kaartje: €1,50
Bekijken
Alternatieve online bloemisten
bloomon Verse bloemen: €27,95
Droogbloemen: €20,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
de bloemist Boeket: €17,50
Bos rozen: €15,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
regiobloemist Boeket: €15,50
Luxe bos: €27,95
Kaartje: Gratis
Bekijken
Online planten bestellen
green-bubble - Bekijken
plantenwinkel - Bekijken
plantje.nl - Bekijken

De kleuren en andere info over de Anthurium

De kleuren van een Anthurium zijn echter wel de meest voorkomende kleuren in de bloemenwereld, namelijk; roze, oranje, paars, rood, wit en groen. Maar ook twee- of meerkleurige Anthuriums komen steeds meer in het assortiment van de bloemisterij voor. Door de juiste kweekmethode toe te passen is de Anthurium ook in Nederland het gehele jaar door te verkrijgen.

De Anthurium (ook wel flamingobloem genoemd) staat, ook vanwege zijn bijnaam, synoniem voor exotische schoonheid. En dat de bloem exotisch is blijkt wel uit de uitstraling die hij in uw huiskamer zal laten schitteren.

De lengte van de steel en de grootte van de bloem kan heel erg verschillen. Een steel kan tussen de 25 centimeter en 1 meter zijn; de bloem varieert daarbij van 9 tot 25 centimeter. Het is echter een bloem die in heel veel gevallen zeer lang goed blijft. Dit kan van een minimale twee weken uitlopen tot zelfs maximaal 7 weken.

Doordat de Anthurium een elegante en pure uitstraling heeft staat hij erg mooi in zowel een antiek als een modern interieur. Het lijkt wel of de Anthurium zich aan de omgeving aanpast. Het kan natuurlijk ook zijn dat de Anthurium zo veelzijdig is dat hij gewoonweg overal bijpast. Omdat de Anthurium, zoals gezegd, lang houdbaar blijft worden ze ook vaak gebruikt in bloemstukken die bijvoorbeeld de receptie van een bedrijf opfleuren.

Verzorging Anthuriums

Om een houdbaarheid van meer dan 5 weken te kunnen bewerkstelligen moet de Anthurium naar behoren verzorgd worden. Dat wil zeggen dat u ze bijvoorbeeld nooit op een plek moet zetten waar het kouder is dan 15 graden Celsius, want dan kan hij blauw gaan kleuren. Echter is het ook niet raadzaam om de Anthurium aan een warmte bloot te stellen die hoger is dan 22 graden Celsius. Over het algemeen is een plek in de huiskamer dus perfect, maar in ieder geval zeker niet in de volle zon.

Ook mag de Anthurium niet gestoten worden of ergens tegenaan staan / leunen. U zult merken dan in de loop der tijd juist die plekken als eerste zwart gaan kleuren. De Anthurium is dus een erg gevoelige bloem.

Ook bij de Anthurium is het noodzakelijk om de steel schuin af te snijden (ongeveer op 5 centimeter hoogte). De bloem kan daarna in een schone vaas met voldoende schoon water geplaatst worden. De Anthurium heeft geen extra voedsel in het water nodig, maar als hij in een gemengd boeket zit dan is het niet erg om het voedsel (wat de andere bloemen dan waarschijnlijk nodig hebben) toe te dienen. Met andere woorden; extra snijbloemvoedsel kan geen kwaad.

Vaak wordt de Anthurium als snijbloem per stuk verpakt afgeleverd met een plastic buisje met water eronder. Hieruit blijkt al dat de bloem erg gevoelig is voor het constant water tot zich te kunnen nemen. Omdat dit erg arbeidsintensief is voor de kweker ligt de prijs van Anthuriums meestal iets hoger dan van de gemiddelde bloem. Maar ach, met de juiste verzorging heeft u er ook veel langer plezier van.

De Anthurium is op zich een sterke bloem en stelt over het algemeen niet al te hogen eisen qua verzorging. De eerder genoemde schone vaas met schoon water, plus het schuin afsnijden is namelijk zo?n beetje een regel die voor alle soorten snijbloemen op gaat.