euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis
regiobloemist logo

Hortensia bestellen

Misschien heb jij deze mooie bloemen wel eens thuis op de vaas gehad. Ze behoren toe aan de hortensiafamilie. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel mooie verschillende kleuren zoals blauw, wit, roze, rood en groen. Je vindt ze ook bij veel mensen in de tuin. Ook voor de woonkamer is deze bloem erg geschikt. Aangezien de top behoorlijk zwaar wordt is een goede baas wel een vereiste.

Wat zijn Hortensia’s?

De hortensia is niet alleen mooi voor in de tuin, hortensia’s drogen is ook goed te doen. De bloemen hiervan zijn over het algemeen goed als droogbloem te gebruiken. Als je bijvoorbeeld de Hovaria rassen (Hobella, Homigo, Hopaline en Hobergine) gebruikt, dan moet je weten dat die er heel erg geschikt voor zijn, als ze in de tweede of in de derde fase worden geoogst (groen of rood). Het allerbeste resultaat zal je krijgen als je de bloemen zo lang als mogelijk aan de plant laat zitten, tot deze hard en een beetje als leer aan gaan voelen. Als ze zijn afgeknipt moet je ze in een paar centimeter water zetten en er misschien wat heestervoedsel aan toevoegen en neerzetten op in een donkere ruimte, waar het goed koel is. Alleen zo blijft de kleur van de gedroogde hortensia namelijk het beste behouden. Bekijk ook informatie over de leeuwenbek en boeketten met de Lisianthus

Water voor gedroogde hortensia’s?

Het water in de vaas moet je overigens niet bij gaan vullen. Als het water op is, kunnen de bloemen daarna bijvoorbeeld ondersteboven worden opgehangen. Ook kan je bijvoorbeeld glycerine aan het water toe gaan voegen, waardoor de bloemen wel  nog beter op kleur blijven, maar ook wat brosser en dus delicater worden, waardoor je beter op moet passen.

Hortensia’s bestellen en laten thuisbezorgen

Je kunt via verschillende webwinkels online Hortensia’s bestellen en deze bloemen laten thuisbezorgen. Zowel via de bloemisten als via de tuincentra’s in Nederland. De prijzen lopen erg uiteen. Dit heeft met name te maken met de grootte van de hortensia, en of deze is gekweekt voor binnen of buiten.