euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis
regiobloemist logo

Chrysanten bestellen

De mooiste chrysanten online bestellen? Op Bloemenbutler.nl vind je uitgebreide informatie over deze kleurrijke bloem. Waar komt ‘ie vandaan, welke soorten zijn er, hoe verzorg ik de chrysant en waar kan ik bestellen? Wij bieden je alle informatie.

 • Moderne gecultiveerd chrysanten zijn veel opzichtiger dan hun wilde verwanten.
 • De chrysant behoort tot de groep van tropische bloemen.
 • In veel landen, is het bloeien van de prachtige chrysant een aangename herinnering dat de herfst aanbreekt.
 • In andere landen, heeft het bloeien van de chrysant een grotere betekenis.
 • Voor de Republiek China, is de chrysant een symbool van de adel.
 • Daarnaast is er een groot aantal gedichten geschreven over deze bloemen in het hele land en de chrysant is vooral belangrijk tijdens Chung Yeung Festival, een Chinees Festival diep geworteld in de Chinese cultuur voor het afweren van het kwaad, epidemieën en ongelukken. Er wordt beweerd dat chrysanten kwaad afweren.

Boeket met Chrysanten laten bezorgen

Wil jij deze prachtige bloem met een schitterende betekenis direct online bestellen? Bekijk en vergelijk dan hieronder direct de beste bloemenwinkels en bestel eenvoudig online.

Bloemist v.a. Prijzen Beoordeling Bestellen
euroflorist Boeket: €17,95
Tulpenmix: €14,99
Kaartje: €1,95
Bekijken
greetz Boeket: €17,99
Luxe bos: €26,95
Kaartje: €0,99
Bekijken
bloompost Boeket: €13,95
Rozen: €12,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
boeketcadeau Normale bos: €16,95
Romantisch: €19,95
Kaartje: €1,50
Bekijken
Alternatieve online bloemisten
bloomon Verse bloemen: €27,95
Droogbloemen: €20,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
de bloemist Boeket: €17,50
Bos rozen: €15,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
regiobloemist Boeket: €15,50
Luxe bos: €27,95
Kaartje: Gratis
Bekijken
Online planten bestellen
green-bubble - Bekijken
plantenwinkel - Bekijken
plantje.nl - Bekijken

Waar komt de chrysant vandaan?

De chrysant is een van de meest populaire bloemen in de wereld. Het behoort tot de familie “Asteraceae” en komen voor in verschillende kleuren zoals rood, wit, paars en geel. De naam chrysant komt van het Griekse woord “Chrys” dat goud betekend –en betrekking heeft op de oorspronkelijke kleur van de bloem-, en “anthemon” betekent bloem. Deze naam werd aan de bloem gegeven door Carolus Linnaeus, een Zweedse natuuronderzoeker. Chrysanten bloeien in diverse vormen. Deze decoratieve bloem komt in een grote verscheidenheid van vormen en maten voor en in een brede waaier van kleuren. Chrysanten staan bekend als symbolisch en rijk aan betekenissen. Dit soort bloem werd beschouwd als een symbolische voorstelling van optimisme, vreugde, trouw, en een lange levensduur. De Chrysant werd door boeddhistische monniken in 400 AD naar Japan gebracht. De Japanse keizers waren zeer vereerd door deze prachtige bloem. Chrysanten zijn geboortebloemen voor zij die in november zijn geboren. De bloem wordt vereerd door zowel de Japanners als Chinezen. De chrysant is zelf de nationale bloem van Japan.

Deze decoratieve bloem,de chrysant,is bekend over de hele wereld. Het is bekend als een bloem met een grote culturele betekenis en symboliek.

Kleurrijk

Chrysanten komen voor in een verscheidenheid van kleuren, de meest populaire en op grote schaal beschikbaar zijn wit en geel. Deze nuttige bloemen zijn al meer dan 2000 jaar geteeld door de Chinezen en worden beschouwd als een van de vier edele planten in de Chinese cultuur. Ze zijn inheems in Azië en deze aantrekkelijke bloem behoort tot de familie van de Asteraceae, die wordt beschouwd als een van de grootste families van bloeiende planten met meer dan duizend (1000) geslachten en ongeveer twintigduizend (20.000) soorten. De Chrysant is gemakkelijk te kweken en wordt vermeerderd door deling van wortels, stekken en zaden. Haar zaailingen worden getransplanteerd na ongeveer een maand van het zaaien.

Betekenis en symbool

Gezien als een symbool van de zon, werden de bloemen met de Griekse woorden voor “gouden bloem” genoemd – chrysos, Anthos. Chrysanten werden traditioneel geplaatst op graven in Europa. Chrysanten houden van volle zon, goede afwatering en compost en zullen goed bloeien in de late herfst en vroege winter soms afhankelijk van de regio.

Sommigen geloven dat het drinken van water uit een beekje die stroomt door de oevers waar chrysanten groeien, zou leiden tot een lang en gezond leven. Hoewel dit misschien een mythe kan zijn, worden deze bloemen nog steeds beschouwd als krachtig antiseptisch en antibiotisch, en worden gebruikt in de Chinese geneeskunde om angina te verhelpen en hoge bloeddruk te verlagen. Chrysanten thee wordt ook gegeven aan degenen die lijden aan de griep om te helpen voor het verlichten van de symptomen en reinigen van hun lichaam.

Medicinale werking?

Dat de chrysant behalve een prachtige bloem is, maar ook medicinaal blijkt uit hetvolgende: dit is een recept dat een ieder kan gebruiken die een keertje een griepje heeft of verkouden is: Voeg Chrysant aan uw thee of koele drankjes. U kunt het ook gebruiken om desserts te garneren. De bloem bevat vitamine A, vitamine B en aminozuren. Het heeft een kalmerend effect op je zenuwen en verlicht de symptomen die verband houden met verkoudheid en griep.

Een favoriet op bruiloften

Chrysanten zijn favoriete bruiloft bloemen van veel mensen. De reden is, de verscheidenheid van vormen en kleuren waar elk thema bij past. U kunt kiezen voor de wit, rood, geel, paars of oranje Chrysanten voor uw zomer bruiloft thema. Qua alternatief kan je denken aan een boeket met anjers of prachtige zonnebloemen.

Chrysanten zijn de beste keuze voor bruiloften, omdat ze er prachtig uitzien als boeket. U kunt een mix maken met verschillende bloemen, zoals bleke rozen of hortensia’s. Deze bloemen zijn ook een goede keuze voor de bruidegom’s corsage.

Verzorging Chrysanten

De chrysant is op zich zeer sterk, maar aan de andere kant ook zeer gevoelig voor tocht en warmtebronnen. Zet ze dus nooit vol in de zon of op de tocht. Gebruik na aankoop schone bloemenvazen met voldoende schoon water en plaats de chrysanten hierin nadat u de onderkant van de steel schuin afgesneden hebt en de onderste bladeren (die anders in het water komen te hangen) hebt verwijderd. De bladeren mogen namelijk onder geen beding in aanraking met het water komen; dit verkort de levensduur van een chrysant.

Door de vele beschikbare kleuren en soorten worden chrysanten bij de bloemisterij vaak met elkaar gemengd tot een mooi en kleurig boeket. Vanwege zijn populariteit in een zeer groot deel van de wereld worden er meer chrysanten jaarlijks geproduceerd dan de eveneens zeer populaire roos. Let echter wel op dat de chrysanten bij de aankoop geen schimmel op de stengel vertonen. Dit gebeurd meestal als ze verpakt zijn in cellofaan. Het cellofaan condenseert de bloem, waaruit de schimmel ontstaat.

Bij de verzorging van chrysanten moet in sommige gevallen onderscheid gemaakt worden tussen de buitenchrysanten en de chrysanten die uit de kassen komen. De buitenchrysant is net als de gewone chrysant een sterke bloem, maar heeft wel echt snijbloemvoedsel (of indien niet voorradig; een druppeltje chloor) nodig. Terwijl dit bij de in de kassen gekweekte chrysant niet echt noodzakelijk is. De steel van de buitenchrysant is iets harder dan de gewone chrysant en neemt daardoor moeilijker het water op. Snijbloemvoedsel vergemakkelijkt dat proces.

Bij alle twee de soorten moet u echter rekening houden dat het stevige drinkers zijn. Vul dus regelmatig het water in de vaas aan, of beter nog maak de vaas schoon en doe er vers water in. U kunt dan, afhankelijk van het soort chrysant, 1 tot 3 weken plezier hebben van uw boeket.