euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis
regiobloemist logo

Fresia bestellen

Een boeket met verse en heerlijke fresia bloemen bestellen? Op Bloemenbutler.nl vind je uitgebreide informatie over deze schitterende bloem. We vertellen je waar de bloem vandaan komt, hoe je ‘m moet verzorgen en waar je fresia’s online goedkoop kunt bestellen en kunt laten bezorgen.

 • Het Fresia geslacht bestaat uit 14 tot 16 soorten bloeiende kruidachtige planten gekenmerkt door smalle, grasachtig bladeren en intens geurig, trechtervormige bloemen.
 • Fresia’s zijn populaire planten voor zowel de tuin en het huis.
 • De unieke geur van de bloem wordt gebruikt in lotions, parfums en shampo’s.
 • Gele of witte fresia’s zijn een favoriete lente bloem, vaak gebruikt in bruidsboeketten.
 • Alle Fresia soorten zijn afkomstig uit Afrika, en 12 van hen zijn afkomstig uit Zuid-Afrika’s Kaapprovincie.
 • De bloem werd genoemd naar de ontwikkelaar, Dr Freese (1785-1876) hij woonde in Kiel, Duitsland.

Fresia versturen of laten bezorgen

Behalve de traditionele tijden waarop men een bloemstuk schenkt aan een dierbare, zou je de Fresia in het bijzonder op de volgende dagen aan een geliefde of bekende kunnen schenken: Fresia boeketten zijn zeer geschikt om te geven wanneer iemand een baby heeft gekregen, Zijn intrek neemt in een nieuw huis, en deze bloem is symbolisch voor een 7e huwelijks verjaardag. Wil je iemand verrassen met een mooi boeket fresia’s? Of gun jij jezelf deze bloem? In de tabel hieronder vind en vergelijk je de beste bloemenwinkels waar je deze- en vele ander boeketten- goedkoop en en eenvoudig kunt bestellen. Bekijk ook het aanbod voor narcis bestellen of Alstroemeria laten bezorgen.  

Bloemist v.a. Prijzen Beoordeling Bestellen
euroflorist Boeket: €17,95
Tulpenmix: €14,99
Kaartje: €1,95
Bekijken
greetz Boeket: €17,99
Luxe bos: €26,95
Kaartje: €0,99
Bekijken
bloompost Boeket: €13,95
Rozen: €12,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
boeketcadeau Normale bos: €16,95
Romantisch: €19,95
Kaartje: €1,50
Bekijken
Alternatieve online bloemisten
bloomon Verse bloemen: €27,95
Droogbloemen: €20,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
de bloemist Boeket: €17,50
Bos rozen: €15,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
regiobloemist Boeket: €15,50
Luxe bos: €27,95
Kaartje: Gratis
Bekijken
Online planten bestellen
green-bubble - Bekijken
plantenwinkel - Bekijken
plantje.nl - Bekijken

Meer informatie over de fresia

Fresia is een favoriet van menig bloemist , omdat de plant geurende bloemen in diverse kleuren, produceert, waardoor het schikken en arrangeren van bloemstukken een waar genoegen is. De bladeren van de Fresia zijn zwaardvormig en lichtgroen en worden tot 1 meter hoog. Fresia bloem stengels zijn slank en ongeveer dezelfde hoogte. Er zijn maar liefst 8 trechtervormige Fresia bloemen als een losse cluster bovenaan elke stengel. Waar de bloemen beginnen, maakt de steel een scherpe bocht, zodat de Fresia bloemen zich aan de bovenzijde bevinden

Stengsels en kleur
De stengels van de Fresia zijn meestal 40 tot 50 centimeter lang met weinig of geen blad. De klokvormige bloemen van de fresia zijn maximaal zeven dagen goed en in de kleuren wit, goudgeel, oranje, rood, rose, paars en tweekleurig te krijgen. De in het voorjaar bloeiende fresia behoort tot de plantenfamilie Iridaceae.

Fresia’s behoren tot de meest populaire en meest gekweekte snijbloemen in de wereld, met jaarlijks meer dan 110 miljoen verkocht in Engeland alleen. Hoewel ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn, is hun piekperiode in de lente. Een van de mooiste variëteiten van de Fresia bloem is de “Ballerina”, die er uitzien als elegante dansers.

Symboliek en betekenis

De Fresia is heel erg dichtbij wat je de ideale bloem zou kunnen noemen – elegant, symbolisch en geurig. De Fresia is een meerjarige bloem. Fresia’s zijn herkenbaar voor hun verschijning waarin meerdere bloemhoofdjes groeien uit een hoek van 90 graden. Fresia boeketten zijn prachtig en uniek.

De Fresia bloem is vol warmte. Deze mooie bloemen vertegenwoordigen vriendschap, vertrouwen en onschuld in het algemeen , maar zoals dat bij veel bloemen is, heeft elke kleur een andere betekenis. Bijvoorbeeld, gele bloemen staan symbool voor hernieuwde energie, terwijl wit vaak zuiverheid betekent. Fresia’s zijn zeer gewild geworden als onderdeel van een bruidsboeket, en als onderdeel van de bruiloft decoraties. Gezien hun fantastische geur en mooie verschijning, zijn deze bloemen ook goed voor grote geschenkmanden.

De klokvormige bloem met een bijna citrus geur en zijn verscheidenheid aan kleuren, maar specifieke betekenissen zijn alleen bevestigd voor de witte of gele fresia’s. Witte fresia’s worden beschouwd als de meest geurige.

Met behulp floriagraphy (deze stroming begon in het oosten en werd overgenomen door Europeanen) hebben veel mensen hun gevoelens kunnen uitten , in het Victoriaanse tijdperk van de 19e eeuw, toen emoties niet openlijk kenbaar gemaakt werden.

Vooral vrouwlijke schrijvers, hebben bijgevoegde geheime betekenissen aan bloemen en planten gegeven. Veel bloemen, zoals rozen, iris, anjers en lelies, hadden meerdere betekenissen, afhankelijk van hun kleur en hoe ze werden geregeld of gepresenteerd. De fresia Bloem betekend: Vertrouwen, Onschuld Naast het gebruik als snijbloemen worden fresiabloemen geteeld voor hun geurende olie, die veel wordt toegepast in de cosmetische industrie.

Een stukje geschidenis

Fresia’s zijn lid van de iris familie maar ze hebben een nogal ingewikkeld en verwarrend geschiedenis met veel verkeerde namen, en verkeerde toepassing van de namen. De eerste twee soorten die werden gekweekt in Europa in 1766, werden beide geplaatst in verschillende geslachten te weten: Fresia corymbosa waarvan men dacht dat het een Gladiolus was, en Fresia caryophyllacea waarvan men dacht een Ixia te zijn. Fresia refracta kwam in 1795 en men dacht ook dat het een Gladiolus was, en zo zouden we door kunnen gaan. Witte fresia’s worden beschouwd als onkruid in Australië waar ze sporadisch in het wild groeien.

Het verzorgen na aankomst thuis

Haal de fresia’s  na aankomst zo snel mogelijk uit de verpakking (vooral als ze in cellofaan zijn ingepakt). De verpakking kan er namelijk voor zorgen dat er warmte / condens optreed en dit kan schimmel veroorzaken waardoor de fresia voortijdig gaat hangen.

Snij vervolgens de stelen aan de onderkant op circa 5 centimeter schuin af en pak een bijpassende bloemenvaas. Voor een boeket waar de fresia in verwerkt zit zal dit een brede vaas zijn en voor een bos fresia?s zelf zal het een lange vaas zijn. Maak deze vaas goed schoon en vul hem met voldoende water. Zorg hierbij dat het blad niet in het water komt te hangen of verwijder overtollig blad onderaan de steel.

Indien u het in voorraad heeft is het altijd goed om het water voor de fresia te voorzien van snijbloemvoedsel en dan het liefst nog de variant voor bolplanten. Dit kan er voor zorgen dat zelfs de kleinste knoppen op de kam uitkomen. Uw lokale bloemisterij verteld u hier graag meer over.

Het plaatsen van de fresia

Zet om zo lang mogelijk plezier van uw fresia’s  te hebben de vaas op een koele plek in de kamer. Ondanks dat het altijd wel warm is in een huiskamer is er vaak wel een wat koeler plekje te vinden (dus uit de zon en bij de verwarming vandaan). Teveel warmte doet de fresia namelijk snel uitbloeien. Ook de Fresia kunt u, net als veel andere bloemsoorten, beter niet te dicht bij een fruitschaal zetten. Rijpend fruit stoot een voor de mens (bijna) niet ruikend gas uit, maar kan voor de bloei van een bloem desastreus zijn. De freesia zal dan eerder uitgebloeid zijn en gaan hangen.

Hou er ook rekening mee dat de sterke geur van sommige varianten van de fresia erg hinderlijk kunnen zijn. Als u sterk geurende fresia’s op de eettafel plaatst zou dat zelfs de smaak van het eten op een negatieve manier kunnen beïnvloeden

U kunt, afhankelijk van de omstandigheden zoal versheid en plaatsing in uw huis, 1 a 2 weken plezier hebben van een mooie bloeiende freesia