fleurop-logo
greetz logo
euroflorist logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis

Alstroemeria bestellen

De alstroemeria is een mooie bloem die de laatste decennia aan een flinke opmars bezig is. Niet in de laatste plaats omdat het een bloem is die sterk is en daarbij zeer geschikt is voor de verwerking in boeketten. Als losse bos wordt hij slechts sporadisch verkocht. Dat komt door zijn voor bloemen zeer bijzondere vorm. In principe is de alstroemeria een zeer lange steel waar de bladeren omheen gedrapeerd zijn. Helemaal bovenaan de steel splitst deze zich in meerdere stelen waaraan bloemen zitten die de prachtigste kleuren vertonen. De kleuren zijn fel en de bloem op zich heeft een prachtige tekening. Vaak zijn ze tweekleurig maar meerkleurig komt ook vaak voor. De hoofdkleuren van een alstroemeria zijn meestal wit, roze, geel, paars, rood, groen crème en/of oranje. Enkelbloemige alstroemerias komen bij uw lokale bloemisterij bijna nooit voor. Ze zijn er wel maar worden bijna niet gekweekt.

Alstroemeria bloemen bezorgen

Direct de mooiste alstroemeria boeketten bestellen en thuis laten bezorgen? Wij vergelijk voor jou de beste bloemenwinkels met het beste assortiment, lage prijzen en een supersnelle bezorging. Vergelijk hieronder zelf en kies zelf uit de meest populaire bloemen webshops van Nederland. Of bekijk onze tips voor Amaryllis bestellen en boeketten met Anthurium versturen. 

Bloemist v.a. Prijzen Beoordeling Bestellen
fleurop Boeket: €16,95
Losse roos: €2,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
greetz Boeket: €17,99
Luxe bos: €26,95
Kaartje: €0,99
Bekijken
euroflorist Boeket: €17,95
Tulpenmix: €14,99
Kaartje: €1,95
Bekijken
bloompost Boeket: €13,95
Rozen: €12,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
boeketcadeau Normale bos: €16,95
Romantisch: €19,95
Kaartje: €1,50
Bekijken
Alternatieve online bloemisten
bloomon Verse bloemen: €27,95
Droogbloemen: €20,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
de bloemist Boeket: €17,50
Bos rozen: €15,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
regiobloemist Boeket: €15,50
Luxe bos: €27,95
Kaartje: Gratis
Bekijken
Online planten bestellen
green-bubble - Bekijken
plantenwinkel - Bekijken
plantje.nl - Bekijken

Herkomst van de alstroemeria

De alstroemeria is van oorsprong een bloem die in de bergen van Peru, Chili en Brazilië in het wild groeiden. De koelte van de bergen zorgde er voor dat de bloemen zich op het hoogste punt van de steel gingen ontwikkelen. De bloemen werden daar ontdekt door de Zweed Carl Astroemer, welke ook gelijk de naamgever van deze prachtige bloem werd. Van de vele bloemen die Alstroemer in de Andes ontdekte is de mooiste bloem door Linaeus naar hem vernoemd. Linaeus is degene geweest die de vele soorten bloemen en planten van hun naam voorzag zodat over de gehele wereld dezelfde naam gebruikt zou worden. Mensen als Alstroemer voorzagen Liaeus van de benodigde informatie en werden vaak bedankt door een vernoeming van een bloem of plant. In dit geval dus de alstroemeria.

De alstroemeria bij de bloemisterij
Tevens maakt het feit dat de alstroemeria het gehele jaar door verkrijgbaar is het tot een van de meest favoriete bloemen in een bloemisterij. De alstroemeria staat in de bloemenwereld synoniem voor vriendschap en toewijding.

Zoals uit de vorige pagina al bleek is de alstroemeria ontstaan in de koele gebergtes van Zuid Amerika. Dit werkt ook door op de verzorging van de alstroemeria in uw huiskamer. Een alstroemeria komt het best tot zijn recht als u hem zo koel mogelijk in de kamer neerzet. Op deze manier zult u het langst plezier hebben van uw alstroemerias.

Ook bij de alstroemeria geldt weer dat u ze het beste niet bij een fruitschaal in de buurt kan zetten. Net als bij vele andere bloemen kunnen alstroemerias niet goed tegen de gassen die fruit afgeven, en hierdoor zult u minder lang plezier hebben van de bloemen.

Het verzorgen van de alstroemeria

Zodra u met een bos alstroemerias, of een boeket waar ze in zitten, thuis komt kunt u op zoek gaan naar een lange bloemenvaas. Maak deze grondig schoon want alstroemerias zijn zeer ontvankelijk voor bacteriën. Vul deze vaas dan ook direct met voldoende schoon water, voeg snijbloemenvoedsel aan het water toe en kijk regelmatig of er nog voldoende water in de vaas zit. De alstroemeria staat namelijk, onder andere vanwege de vele bloemen, bekend als een stevige drinker.

  • Indien de bos bij de bloemisterij leuk verpakt is in cellofaan is het zaak dit zo snel mogelijk te verwijderen. Cellofaan zorgt voor warmte en dat is net iets wat de alstroemeria niet nodig heeft.
  • Ook hier weer is het belangrijk om de bloemen voordat u ze plaatst op 3 tot 5 centimeter schuin af te snijden. Zorg dat de onderste bladeren uit het water blijven (dit om verkleuring van dat blad tegen te gaan)
  • Hou, zoals gezegd, bij de plaatsing van de vaas rekening met het feit dat de alstroemeria het best tot zijn recht komt op een koele plek en dan kunt u naar alle waarschijnlijkheid een a twee weken plezier hebben van deze prachtige bloemen.
  • Tip: combineer eens verschillende kleuren alstroemerias tot een kleurrijk boeket. U heeft dan een boeket wat lang staat plus u brengt veel kleur in de huiskamer. Een echte aanrader om eens te proberen. Het best tot zijn recht komt dit boeket in lange, glazen bloemenvazen.