euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis
regiobloemist logo

Bloemen bezorgen in België

Bloemen bezorgen in Belgie kan bij verschillende bloemisten. De boeketkeuze, levertijden, kosten en voorwaarden zijn echter allemaal anders. Bloemen bezorgen naar het buitenland gaat net even anders in z’n werk dan in Nederland. Waar moet je op letten als je bloemen in Belgie wilt laten bezorgen.

Bestellen bij een Nederlandse of een Belgische bloemist

Dankzij het internet zijn we allemaal een soort wereldburger geworden. Met hetzelfde gemak bezoek je een website in Nederland als een website in Belgie. Waarom zou je dus op een Nederlandse website je bloemen bestellen en niet direct op een Belgische? Het antwoord is eigenlijk eenvoudig en is onder te verdelen in: garantie, voorwaarden en prijzen.

Garantie bij bloemen bezorgen in Belgie

Ieder land heeft andere wetgeving en bloemisten in andere landen hanteren vaak ook andere voorwaarden voor garantie. In Belgie is dat net zo. Vaak is het zo dat als het goed gaat, het goed gaat. Dat klinkt een beetje flauw, maar dit wil zeggen dat als er geen problemen optreden, de garantie prima werkt. Je hebt hem namelijk niet nodig. Maar als er daadwerkelijk een probleem ontstaat, dan heb je wel te maken met internationale wetgeving en dat is niet altijd even gemakkelijk. Bloemen bezorgen in Belgie is wel degelijk anders dan bloemen bezorgen in Nederland. Veel Belgische bloemen websites accepteren daarnaast ook nog eens geen buitenlandse accounts. Dit komt omdat de afhandeling van het betalingsverkeer vaak ingewikkelder is en extra kosten met zich meebrengt. Buitenlandse betalingen worden vaak niet aangeboden en geaccepteerd.

Bloemen bestellen vanuit Nederland

Het is dus aan te raden om bloemen te bestellen op een Nederlandse webshop. Ook als u deze in Belgie wilt laten bezorgen. U heeft zo altijd Nederlandse contactgegevens en valt onder de Nederlandse wetgeving. Ook heeft u nederlandse (vaas)garantie. Op veel Nederlandse bloemensites vind u een apart gedeelte met boeketten voor verzending naar het buitenland. De boeketten die hier gekozen kunnen worden, zijn meestal iets duurder en het zijn er ook een stuk minder. Bij sommige bloemisten kunt u echter alle boeketten uitkiezen voor verzending naar Belgie. Kies daarom de bloemist die kan leveren wat u wilt. Bekijk ook de mogelijkheden van een boeket naar Frankrijk of bloemen naar Duitsland versturen.

Levertijd bloemen bezorgen Belgie

De levertijd voor het bezorgen van bloemen in Belgie is nagenoeg gelijk aan die in Nederland. Het maakt hierbij niet uit of het boeket nu met een koerier vanuit Nederland wordt bezorgd of er wordt een lokale Belgische bloemist ingeschakeld. Belgie heeft een hoge bevolkingsdichtheid en het land is niet groter dan Nederland. De levertijd is daarom ongeveer hetzelfde. Zorg dat u bij het bestellen van de bloemen zo veel mogelijk gegevens van de ontvanger invult. Belgie hanteert soms een iets ander adressen systeem dan wij hier in Nederland gewend zijn. Veel appartementen met een zelfde opgang hebben hetzelfde huisnummer en ze werken er dan ook extra met een busnummer. Bloemen bezorgen in Belgie doe je eenvoudig via een Nederlandse bloemist. Op die manier ben je verzekerd van een Nederlands aanspreekpunt, eenvoudige betaling en Nederlandse wetgeving en garantie.