euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis
regiobloemist logo

Bloemen bezorgen in Frankrijk

Bloemen bezorgen in Frankrijk kan heel eenvoudig via internet. Er zijn verschillende bloemisten websites in zowel Nederland als Frankrijk waar je bloemen kunt bestellen. Maar is het slim om zomaar ergens te bestellen en waar moet je op letten? Met de komst van het internet zijn alle bloemisten over de hele wereld binnen handbereik. Ook Franse bloemisten websites zijn eenvoudig te vinden. Het lijkt slim om via een Franse website bloemen te laten bezorgen in Frankrijk. De verzendkosten zullen wel lager zijn. Maar is dat nou echt handig?

Franse bloemisten websites

Een Franse bloemisten website is geschreven in het Frans en heeft zelden een Nederlandse vertaling. Tenzij u Frans spreekt of kunt lezen, is het ingewikkeld om te ontcijferen wat er bedoeld wordt. Ook met hulpmiddelen zoals Google Translate is het niet altijd duidelijk wat er staat. En dan te denken aan de contactgegevens en de Franse telefoniste die u aan de telefoon krijgt als er vragen zijn of er gaat iets mis met de bezorging. Als u geen Frans spreekt of kunt lezen is het sowieso slimmer om via een Nederlandse bloemist te laten verzenden. Lukt het u om deze barrière het hoofd te bieden, dan moet er vaak een account aangemaakt worden. Veel Franse websites accepteren geen buitenlandse inschrijvingen, omdat dit problemen kan opleveren met de betaling. Internationale betaling duurt vaak langer en brengt extra kosten met zich mee.

Bloemen garantie bij boeketten versturen naar Frankrijk

In Nederland wordt op een boeket bloemen vaak vaasgarantie gegeven. Dit betekent dat de bloemist garandeert dat het boeket een minimaal aantal dagen mooi op de vaas blijft staan. De garantie die gegeven wordt in het buitenland is vaak anders. En ook de voorwaarden voor het plaatsen van een bestelling verschillen per land. Zie ook de mogelijkheden van bloemen versturen naar Duitsland en naar België.

Hoe kan ik bloemen laten bezorgen in Frankrijk

Bloemen bezorgen in Frankrijk duurt vaak langer dan in Nederland. Frankrijk is vele malen groter dan Nederland en niet ieder dorp heeft een eigen bloemist. Er moeten dus grotere afstanden afgelegd worden voordat een boeket bij de ontvanger aankomt. Er zijn twee manieren waarop een Nederlandse bloemist de bloemen bezorgt. In het eerste geval wordt er een koeriersdienst vanuit Nederland ingeschakeld om de bloemen vanuit Nederland te bezorgen. In het tweede geval wordt er een lokale Franse bloemist benaderd die daar het boeket samen stelt en bezorgd. In beide gevallen duurt de aflevering langer.

Franse boeketten

Wordt er een lokale Franse bloemist ingeschakeld, houd er dan rekening mee dat de boeketten in Frankrijk aan andere maatstaven voldoen dan hier in Nederland. Bloemen zijn duurder, waardoor boeketten kleiner kunnen zijn. Ook gelden er andere stijlen en kleuren om een boeket op te maken. Een boeket wordt dus aangepast aan de Franse markt. Nederlandse bloemisten hebben vaak een apart gedeelte met boeketten speciaal voor bezorgen naar het buitenland. Het aanbod is kleiner en de prijs ligt vaak iets hoger. Bloemen bezorgen in Frankrijk is geen enkel probleem als u via een betrouwbare Nederlandse bloemist bestelt. Houd rekening met een kleiner assortiment en hogere prijzen. En zorg dat u zoveel mogelijk gegevens van de ontvanger in het buitenland vermeld, zodat u zeker weet dat de bezorging vlekkeloos verloopt.