Bloemen bezorgen in Duitsland

Bloemen bezorgen in Duitsland is net zo eenvoudig als bloemen bezorgen in Nederland. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Waar moet je op letten als je bloemen bestelt die je in Duitsland wilt laten bezorgen.

Bloemen bestellen via een Nederlandse bloemist

Het advies is om altijd bloemen te bestellen via een Nederlandse bloemist. Het lijkt misschien heel makkelijk om een Duitse website op te zoeken en zo kosten te besparen. Toch brengt dit enkele problemen met zich mee. Allereerst natuurlijk de Duitse taal. Als je zelf geen Duits spreekt of kunt lezen, is dit lastig. Veel Duitse bloemensites hebben geen taalvariant in het Nederlands. Ook bij het telefonisch contact opnemen krijg je een Duits sprekende telefoniste aan de lijn. Daarnaast valt de site onder de Duitse wetgeving met gevolgen voor garantie en voorwaarden voor u als Nederlander. U krijgt te maken met internationaal recht in geval van problemen en dat is niet altijd even makkelijk. Bestel dus via een Nederlandse bloemist.

Duitse boeketten bestellen

Ook al grenst Duitsland aan Nederland, er zijn tussen deze twee landen toch culturele verschillen. Deze uiten zich in mode, trends, omgangsvormen en ook in de keuze en waardering voor een boeket bloemen. Als u een boeket bloemen bestelt, dan wordt vaak vanuit Nederland een Duitse lokale bloemist benaderd om het boeket samen te stellen en af te leveren. Deze bloemist zal dit boeket samenstellen zoals volgens Duitse maatstaven gebruikelijk is. Nederlandse websites bieden vaak een apart gedeelte met boeketten aan speciaal voor verzending naar het buitenland. Vanwege een beperkter aanbod in het buitenland is ook hier de keuze voor boeketten kleiner. Ook ligt de prijs over het algemeen iets hoger. Bekijk ook de mogelijkheden voor bloemen versturen naar Frankrijk en een boeket sturen naar België.

Levertijden bloemen bezorgen Duitsland

Duitsland is een veel groter land dan Nederland. U moet dan ook rekening houden met langere levertijden. Bloemen bezorgen in Duitsland gaat nu eenmaal over grotere afstanden. Ook zijn de kosten voor bezorging hoger. Afhankelijk van de bloemist waar u bestelt, zijn er twee mogelijkheden voor bezorging. In het eerste geval gaat er soms een koerier vanuit Nederland de bloemen bezorgen. In het tweede geval wordt er meestal een lokale Duitse bloemist benaderd. Deze stelt zelf een vergelijkbaar boeket samen en bezorgd deze. Beiden hebben invloed op de levertijden van bezorging. Zorg dat je bij het bestellen van de bloemen altijd zo veel mogelijk gegevens van de ontvanger opgeeft. Hoe meer gegevens je opgeeft, hoe groter de kans dat de bezorging vlekkeloos verloopt. Als je deze richtlijnen voor het bestellen in acht neemt, dan is een bloemetje versturen naar Duitsland net zo makkelijk als in Nederland. Houdt rekening met langere levertijden, een beperktere keuze en hogere kosten.