euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis
regiobloemist logo

Verzorgingstips voor bloemen

Een mooi bosje bloemen besteld of gekregen? Dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. In deze blog vind je de belangrijkste verzorgingstips zodat jouw bloemen het ook zo lang mogelijk volhouden.

Hoe moet ik het boeket bloemen verzorgen?

Als je een boeket bloemen bestelt of bezorgd hebt gekregen, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een goede verzorging is daarom heel belangrijk. Hier leest u hoe u uw bloemen het best kunt verzorgen. Bloemen bezorgen via internet is anders dan wanneer je bloemen in de winkel haalt. Allereerst is het belangrijk te weten dat boeketten bloemen die je via internet bestelt altijd bestaan uit snijbloemen. Dit zijn bloemen die speciaal gekweekt worden om afgesneden te worden en in een vaas met water gezet te worden. Als we spreken over bloemen, dan bedoelen we hier dus altijd snijbloemen.

Ik heb bloemen gekregen, hoe moet ik ze in de vaas zetten?
Als je een bos bloemen hebt, maakt deze dan zo snel mogelijk klaar om in een vaas te zetten. Direct na ontvangst moet je de bloemstelen schuin afsnijden. Maak een schuine snede van ongeveer 1 a 2 centimeter. Gebruik hiervoor een scherp mes, zodat het snijvlak niet samengedrukt wordt, maar zo glad mogelijk is. Verwijder de onderste bladeren en onderste zijscheuten van de  bloemstengels tot de hoogte dat de bloem in het water komt te staan. Bladeren die in het water staan, gaan namelijk snel rotten. Zorg er dus voor dat er enkel kale stengels in het water staan.

Voor welke vaas moet ik kiezen?
Gebruik een schone vaas en schoon water. Vul deze vaas met een laag water. Zorg er voor dat de bloemstelen in het water komen te staan, maar vul de vaas niet helemaal vol tot de rand. Hoe meer water, hoe groter de kans dat het water vies wordt en gaat rotten. Het is het makkelijkst om een glazen vaas te gebruiken. Op die manier kun je heel gemakkelijk zien of er nog voldoende water in de vaas staat en of het water helder blijft. Giet dagelijks wat water bij, zodat de bloemstengels onder water blijven staan. Als het water troebel wordt, vervang dit dan zo snel mogelijk voor nieuw schoon en vers water.

Hoeveel licht en voedsel hebben bloemen nodig?
Voeg snijbloemen voedsel aan het water toe. Doe dit bij voorkeur voordat u de bloemen in de vaas in het water zet. Roer het snijbloemen voedsel even door, zodat het goed wordt opgenomen in het water. Zet de bloemen op een lichte plek, maar absoluut niet in de zon. In de zon kunnen ze sneller gaan verwelken. Zet ze dus op een lichte plek, uit de zon. Zet ze in een kamer met een gemiddelde temperatuur. Niet te warm en niet te koud. En let erop dat je ze ook uit de tocht zet. Ook tegen tocht kunnen bloemen slecht.

Waar moet ik de bos bloemen neerzetten?
Tot slot, vermijd fruit en groenten. In sommige fruit- en groentesoorten zitten stofjes die vrijkomen als fruit en groente rijpen. Deze stofjes zorgen er voor dat de bloemen sneller verweken. Houdt het boeket bloemen dus uit de buurt van de fruitschaal en groenten. Houdt u deze richtlijnen in acht, dan heeft u dagenlang plezier van uw boeket snijbloemen! Bekijk ook deze tips van Omroep Max om langer te genieten van jouw boeket.

Plaats een reactie