fleurop-logo
greetz logo
euroflorist logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis

Gerbera bestellen

De gerbera is een kleurrijke en veelzijdige bloem die past bij bijna elk moment. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over deze bloem. We vertellen je alles over de geschiedenis, de kleuren en waar je goedkoop en snel een boeket met gerbera’s kunt laten bezorgen of versturen.

 • De Gerbera plant is afkomstig uit Zuid-Afrika (Transvaal en de Kaapprovincie), vandaar de alternatieve namen Transvaal daisy en Afrikaanse daisy
 • Na verloop van tijd is de plant gemigreerd naar Madagascar, tropisch Azië en Zuid-Amerika.
 • Gerbera’s behoren tot de familie Aster (Asteraceae) en bezitten samengestelde bloemen. Je zou hem bijna niet hebben herkent als je de inheemse soorten met hun saaie gele of rode bloemen zou zien.
 • Veredelaars hebben de gerbera getransformeerd tot een geweldige plantenfamilie die nu heel erg gewild zijn als snijbloemen, pot planten en exemplaren in de tuin. Veel van dit werk heeft plaatsgevonden in West-Australië .
 • Het kleurengamma is zeer breed met inbegrip van geel, rood, oranje, karmozijnrood, wit en roze. Wat we zien als een enkele bloem is eigenlijk een samenstelling van vele bloemen. Elk bloemblaadje is zelf een bloem. Door het induceren van verschillende tinten en zelfs verschillende kleuren in de verschillende stralen van bloemblaadjes is de nederige Transvaal daisy omgetoverd tot een bijzonder mooie bloem.

Boeket gerbera’s laten bezorgen

Direct gerbera’s online bestellen en laten bezorgen? Op jouw eigen adres of bij iemand die je graag wil verrassen? In de tabel hieronder vind je populaire shops waar je veilig en snel jouw favoriete bloemetje kunt bestellen. Vaak bestel je hier ook boeketten met chrysanten en lelies.

Bloemist v.a. Prijzen Beoordeling Bestellen
fleurop Boeket: €16,95
Losse roos: €2,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
greetz Boeket: €17,99
Luxe bos: €26,95
Kaartje: €0,99
Bekijken
euroflorist Boeket: €17,95
Tulpenmix: €14,99
Kaartje: €1,95
Bekijken
bloompost Boeket: €13,95
Rozen: €12,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
boeketcadeau Normale bos: €16,95
Romantisch: €19,95
Kaartje: €1,50
Bekijken
Alternatieve online bloemisten
bloomon Verse bloemen: €27,95
Droogbloemen: €20,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
de bloemist Boeket: €17,50
Bos rozen: €15,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
regiobloemist Boeket: €15,50
Luxe bos: €27,95
Kaartje: Gratis
Bekijken
Online planten bestellen
green-bubble - Bekijken
plantenwinkel - Bekijken
plantje.nl - Bekijken

Wat zijn gerbera’s?

Gerberas zijn meerjarig bloeiende planten. De gerbera komt ook uit de familie van Madeliefjes en de Zonnebloemen. Er zijn ongeveer dertig verschillende soorten Gerbera’s .De betekenis van de Gerbera is: onschuld en zuiverheid, en madeliefjes zijn ook symbolisch voor schoonheid. De Gerbera is een zeer commerciële bloem en is in de top 5 van meest geoogste snijbloem in de wereld (na de roos, anjer, chrysant en tulp). Deze prachtige plant bezit een grote aantrekkingskracht .

Eyecatcher in huis
Gerbera’s zijn erg populair en ze worden ook veel gebruikt voor decoratieve potgrond tuinen, borders, en accenten aan tuinen. Wanneer u deze bloemen in huis heeft, zal de gerbera de kamer onmiddellijk opfleuren, maar toch in staat zijn om het traditioneel en eenvoudig te houden. Gerbera’s zijn heel geschikt om als boeketje in huis te hebben omdat ze een lang vaasleven hebben.

Mooie felle kleuren
Gerbera’s hebben veel felle kleuren, variërend van geel tot rose, of rood naar oranje. Gerbera bloemen horen bij elke decoratieve gelegenheid omdat ze heel geschikt zijn om alle creatieve uitingen met bloemen te verwezenlijken.

De maand april speelt een speciale rol
Gerberas zijn bekend als de geboorte bloem van mensen die zijn geboren in april. Het is een favoriete keuze als cadeau voor verschillende gebeurtenissen zoals verjaardagen, huwelijk, beterschap, Dank, Gelukwensen en meer. Niet alleen mensen vinden de gerbera’s aantrekkelijk, maar ook insecten, vlinders en ook zoogdieren zoals vogels en zelfs herten heeft men de bloem zien besnuffelen. De schoonheid van de gerbera’ s komen beter tot uiting als ze goed zijn geschikt door een kundige bloemist, met oog voor de juiste kleurencombinaties.

Uitstraling en combineren

Gerberas hebben zonder veel zorgen en moeite een natuurlijke en mooie uitstraling: Gerbera arrangementen zijn eenvoudig maar altijd prachtig omdat ze zelf al op een natuurlijke manier mooi zijn.

Vraag eens uw bloemist om een boeket te combineren van gerbera met andere bloemen zoals lelies, anjers, dahlia’s, samen met wat groen, en je zult versteld staan van het effect dat zo een boeket zal veroorzaken, Je krijgt zonder twijfel een prachtig boeket dat durf en harmonie verenigd.

Om een romantisch effect in een arrangement te krijgen, moeten gerberas worden gemengd met rozen in een rond boeket. Uw bloemist zal met genoegen de uitdaging accepteren,om ervoor te zorgen dat noch de roos noch de gerbera overheerst, zodat er een goede balans onstaat, waardoor het bedoelde effect zal worden bereikt.

Gerbera’s zijn zulke mooie en perfecte bloemen dat men zich soms vergist en denkt dat ze niet echt zijn, maar gerbera’s zijn echt en ze zijn er in zoveel kleuren dat je ze werkelijk voor elke feestelijke gelegenheid kan gebruiken.

Ontdekking van deg gerbera

 • De Gerbera werd ontdekt in 1884 door de Schot Robert Jameson, maar de wetenschappelijke naam van de bloem, Gerbera jamesonii, is een gemeenschappelijke naam ontleent aan de Duitse naturalist Traugott Gerber, een Duitse arts.
 • Traugott Gerber werd geboren op januari 1710 als vierde kind van het echtpaar Johann George Gerber en Gerber Sidonia geboren Pfeiffer.
 • Er is weinig bekend over zijn jeugd. Op 29 April 1730 werd hij aan de universiteit van Leipzig geregistreerd als medisch student. Op 29 Juli 1735 promoveerde Gerber op het proefschrift “De Thoracibus”.
 • Hij had ook uitgebreide botanische kennis, zoals blijkt uit verschillende documenten. Van 1735-1742 was hij een dokter in Rusland en de directeur van de oudste botanische tuinen in Moskou.\

De verzorging van gerbera’s

Omdat de bloem van de gerbera, zodra hij gaat bloeien, topzwaar wordt voor de steel is het belangrijk om er bij aankoop op te letten dat de steel sterk is. Bij de iets zwakkere soorten zet de bloemist de gerbera?s meestal al voor u op draad. Dat wil zeggen dat zij ter versteviging van de zwakke steel (meestal groen) ijzerdraad langs de steel plaatsen. Hierdoor kan hij bij het zwaarder worden van de bloem niet krom gaan groeien of zelfs gaan hangen. Ook kan de bloemist het gebruiken om de gerbera in een bepaalde vorm te buigen (bijvoorbeeld in een boeket of bloemstuk)

Het verzorgen van de bloem na thuiskomst
Eigenlijk geldt dit verhaal voor meer dan 90% van de snijbloemen, maar snij de steel op 5 centimeter hoogte aan de onderkant schuin af. Reinig de vaas waar u de gerbera in wilt zetten grondig en doe er schoon maar voldoende water in (het liefst voorzien van snijbloemvoedsel). Heeft u geen snijbloemvoedsel in huis, en heeft de bloemist het niet bijgevoegd, doe dan een klein druppeltje chloor in het water. Ook chloor helpt de bacteriën tegen te gaan namelijk.

De plaatsing van de gerbera
Let er bij de gerbera vooral op dat u hem nooit op de tocht plaats. Voor de meeste bloemen is dit niet goed, maar voor de gerbera kan toch zelfs desastreus zijn. Ook in de zon of in de buurt van een verwarming zetten geeft datzelfde resultaat. Let er dus goed op waar u deze bloemen plaatst.

Bij de juiste verzorging zult u minimaal 5 dagen, maar soms ook wel 2 weken plezier kunnen hebben van uw gerbera?s. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van factoren zoals bijvoorbeeld de versheid op het moment dat u ze koopt. Let daarbij op het aantal geopende kransen meeldraad, hoe meer kransen er geopend zijn, hoe ouder de bloem is ( 2 tot 4 geopende kransen is normaal)