euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis
regiobloemist logo

Lelie bestellen

Op zoek naar het mooiste boeket met lelie bloemen? Op Bloemenbutler.nl vind je uitgebreide informatie over de lelie: waar komt het vandaan, welke soorten zijn er, hoe moet ik lelies verzorgen en waar kan ik het online bestellen? Op deze pagina lees je er alles over!

 • Lelies zijn een van de meest spectaculaire bloemen in de tuin.
 • Kleuren variëren van sneeuwwitte Lilium candidum tot levendige tinten van de exotische geel, oranje, tijgerlelie ook roze, rode, en bijna zwarte.
 • Giant Oriental Trompet lelies kunnen hoogten bereiken van 2m terwijl miniaturen ongeveer 40 cm bereiken.
 • Omdat ze makkelijk te vermeerderen zijn en vanwege hun variëteit en relatief lang “vaasleven” zijn ze uitstekende snijbloemen.
 • Een vaas van lelies kan elke ruimte in huis, op kantoor, kortom overal opfleuren en via onze website kunt u makkelijk boeketten met lelies bestellen.

Lelies laten bezorgen

Wil je direct een mooie bos lelies bestellen? Voor jezelf, voor op kantoor of gewoon om iemand te verrassen? In de tabel hieronder vind je de meest populaire online bloemenwinkels waar je een ruim assortiment lelies en andere bloemen kunt bestellen en kunt laten bezorgen op elk gewenst adres in Nederland. Je kunt hier ook terecht voor chrysanten en losse anjers (ook in boeketvorm).

Bloemist v.a. Prijzen Beoordeling Bestellen
euroflorist Boeket: €17,95
Tulpenmix: €14,99
Kaartje: €1,95
Bekijken
greetz Boeket: €17,99
Luxe bos: €26,95
Kaartje: €0,99
Bekijken
bloompost Boeket: €13,95
Rozen: €12,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
boeketcadeau Normale bos: €16,95
Romantisch: €19,95
Kaartje: €1,50
Bekijken
Alternatieve online bloemisten
bloomon Verse bloemen: €27,95
Droogbloemen: €20,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
de bloemist Boeket: €17,50
Bos rozen: €15,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
regiobloemist Boeket: €15,50
Luxe bos: €27,95
Kaartje: Gratis
Bekijken
Online planten bestellen
green-bubble - Bekijken
plantenwinkel - Bekijken
plantje.nl - Bekijken

Vermeerderen van lelies

Het vermeerderen van Lelies kan vegetatief en door zaad. De meeste telers kopen volgroeide bollen van leveranciers. Zaad vermeerdering duurt natuurlijk langer dan vegetatieve vermeerdering van een te produceren volgroeide bol. Het is een manier waarop grote aantallen lelies van één plant verkregen kunnen worden. Groeit de plant uit een zaad,dan lijkt het wel op de moeder- plant maar is geen genetisch duplicaat. Een voordeel van zaadvermeerdering is dat het geen virusziekten overbrengt naar het nageslacht.

Zelf kweken
Zelfs lelies kweken is niet ingewikkeld. Zoek om zelfs de lelies te kweken, een plek uit die een minimum van 6 tot 8 uur zon licht krijgt. Ochtendzon is het beste, omdat het de bloemen en bladeren afdroogt , wat Botrytis(schimmel) kan voorkomen. Plant leliebollen in de herfst, na ontvangst, voor bloei in de normale tijd. Bewaar vers geoogste lelies in het water voor zo kort mogelijke tijd op 2 tot 5 ° C. Vers gesneden lelies hebben een vaasleven van 5 tot 9 dagen, afhankelijk van het milieu.

Wanneer plukken?
De bloemen moeten geplukt worden wanneer de knoppen net open gaan. Wanneer de bloemen volledig open zijn, verwijder dan de met oranje stuifmeel beklede meeldraden om te voorkomen dat het de bloemen vlekt. Dubbele bloeiende lelies hebben geen stuifmeel, dus dan heb je dat probleem niet. Laat bij het snijden ten minste een derde van de stengel van de plant. Dit versterkt de bol voor het volgend jaar. Als de stengel te kort worden gesneden, zal de bol het volgende jaar niet bloeien. Koop nooit lelies van een snijbloem kweker die de stengels te lang snijdt- ze zullen ten minste twee jaar nodig hebben om weer te bloeien.

Soorten lelies
Oosterse lelies zijn populair vanwege hun heerlijke geur, en eenmaal gesneden zal deze geur zich binnenshuis verspreiden. Aziatische lelies geuren niet, maar bloeien het eerst, en hebben zeer lange stengels, waardoor ze perfecte snijbloemen zijn.

Tips bij lelies om de vaas zetten

Bij het plaatsen van de lelies in een vaas zorg ervoor dat er geen blad in het water hangt. Laat de bovenste bladeren aan de stengel zodat ze voedingsstoffen bezorgen aan de ongeopende bloemknoppen. Houdt de vaas uit direct zonlicht en de lelies zullen langer goed blijven. Ververs het water dagelijks. Een druppel bleekmiddel zal helpen om het water schoon te houden. Voor meer informatie hierover kun je ook bij onze verzorgingstips kijken.

Het openen van de knoppen
Het is mogelijk om lelie knoppen te dwingen open te gaan voor een speciale gelegenheid: plaats dan de stengels in een oplossing van twee eetlepels suiker in 1 liter warm water. Lelies kunnen in deze gezoete oplossing ’s nachts worden gehouden, maar laat ze niet langer dan vierentwintig uur. Als de knoppen nog niet open zijn, vervang dan het gezoete water met gewoon warm water, verander om elke paar uur, totdat de lelie knoppen eindelijk open gaan.

Manieren om de bloem open te houden
Er zijn twee manieren om de bloemen open te houden. U kunt stelen plaatsen in een vaas met ijswater, en ze bewaren in de koelkast tot het tijd is om ze te gebruiken als decoratie. U zult merken dat ze dan open blijven voor een paar uur. Of u kunt de bloemen zich volledig doen openen voordat u ze snijdt, door een druppel gesmolten paraffine of was van een brandende kaars, op het puntje te zetten waar meeldraden, bloemblaadjes en kelkbladen samen komen. Verharding van de paraffine of was, vormt een onzichtbare maar stevig afgietsel, die de bloem opend houdt. Elk van deze procedures houdt bloemen het mooist voor drie of vier dagen, zonder verlies van glans of geur. Lelies die op deze manier zijn geprepareerd, als decoratie verdragen de hitte goed maar zelfs een klein zuchtje koude lucht zal hen doden. Zet uw gesneden lelies nooit in de buurt van de fruitmand, omdat het fruit stoffen bevat die de lelies doen verwelken.

Zelf lelies kweken?

Lelies kunnen binnen worden gekweekt! Weliswaar moeilijker dan tulpen of narcissen, maar het is mogelijk! Dit kan je in de winter doen. Als het weer warmer wordt, kunnen de bollen worden overgeplant in een tuin. Ze zullen natuurlijk een beetje extra zorg nodig hebben binnenshuis. Voor de beste resultaten, is het goed om elk jaar nieuwe bollen te kopen in plaats van te proberen om bollen van vorig jaar te gebruiken om binnenshuis te bloeien.

Problemen en ziektes

De orienpets, trompetten, en tijger lelies zijn het moeilijkst om binnen te telen. Plant uw bollen in een geschikte container na ongeveer acht weken van koeling. De container moet groot en diep genoeg zijn om te voorkomen dat de wortelgroei wordt gehinderd.

Oosterse en Orienpet lelies zijn waarschijnlijk de meest temperamentvolle om te groeien. (De Orienpet is een kruis tussen Orientals en trompetten … vandaar de naam Orienpet). Deze twee uitstekende leliesoorten nemen een beetje extra zorg en aandacht voordat je ze plant. Echter, ze zijn ook de extra inspanning waard. Ze zijn zeer geurig en produceren grote, opzichtige bloemen.

De twee meest voorkomende en herkenbare ziekten die de meeste problemen bij lelies veroorzaken zijn Basale Rot en Botrytis Basale Rot is meer destructief voor de gehele plant, omdat het niet alleen de stengel aanvalt, maar ook de bol. Botrytis tast de bladeren, stengel en bloemen aan. De meeste schimmelziekten kunnen worden gecorrigeerd met commerciële sprays. Als na verschillende behandelingen de ziekte terugkomt, is het beter de plant te vernietigen en opnieuw te beginnen .

Basale rot op leliebollen wordt veroorzaakt door twee verschillende schimmels. Fusarium oxysporum va lilii en Cylindrocarpon. Fusarium heeft de neiging om Aziaten te vallen terwijl Cylindrocarpon aanvalt Orientals en Orienpets. Van de twee, Fusarium is de meest ernstige en kan jaren besta in de bodem blijven zonder gastheer. Het is gemakkelijk te herkennen aan een donker bruine rot dat zich uitstrekt tot in de bol schalen uit de basale plaat. De schalen kunnen uit elkaar vallen als ze losraken van de moeder lamp. De ziekteverwekker komt de plant uit de wortels, beweegt in de basale plaat, en vervolgens in de schalen. Het reproduceert door sporen die kan worden uitgevoerd in de bodem door rottend hout of eerder geïnfecteerd plantenweefsel, tuin of landbouwwerktuigen, verpakkingsmateriaal, bollen, en zelfs potgrond.