fleurop-logo
greetz logo
euroflorist logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis

Leeuwenbek bestellen

Wil jij een mooie en kleurrijke bloem bestellen? Dan moet je zeker eens naar de Leeuwenbek kijken. Deze bloem is verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Deze bloem dankt zijn naam aan het feit dat hij op de mond van een leeuw lijkt. Je kijkt als het ware de bek van een leeuw in. Op deze pagina vertellen we je meer informatie over dit opvallende product.

Soorten leeuwenbek bloemen bestellen

Er bestaat binnen deze familie een aantal losse bloemen die elk hun eigen karakter hebben. Zo onderscheiden we onder andere de grote leeuwenbek (Antirrhinum), het vlasbekje (Linaria), de akkerleeuwenbek (Misopates), de kierleeuwenbek (Chaenorhinum) en de muurleeuwenbek (Cymbalaria). Niet elke soort is geschikt voor een boeket. Sommige kunnen ook geplant worden in bijvoorbeelde voortuin of achtertuin. Bekijk ook informatie over de Lisianthus en rode rozen bestellen.

Boeket met een leeuwenbek laten bezorgen

Wanneer je helemaal gek bent op deze bloem kun je hem natuurlijk specifiek selecteren bij de bloemist. Ook online is dat uiteraard mogelijk. Gebruik daarvoor de zoekfunctie van bijvoorbeeld Fleurop of Euroflorist en kies een mooi boeket. De leeuwenbek bloem wordt in deze boeketten gecombineerd met een aantal andere bloemen en groene bladeren zodat het een mooi geheel wordt.

Hoe ziet deze bloem eruit?
Wellicht de meest bekende varianten in de boeketten zijn de roze cultivar, gele cultivar, oranje cultivar en de witte cultivar. De mooie kleurrijke bloem bloeit op de top van de steel. De rest is groen (blaadjes).

Kan ik deze plant zelf kweken?
Ja het is heel goed mogelijk om deze plant zelf in de tuin te verbouwen. Het vergt wel wat aandacht en onderhoud. Zo moet je hem op specifieke tijdstippen / momenten inzaaien en bloeien ze maar een korte tijd.