euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis
regiobloemist logo

Lisianthus bestellen

De Lisianthus (of ook wel in Eustoma genoemd) is een hele mooie en kleurrijke bloem die heel veel in boeketten wordt verwerkt. Boeketten met de Lisianthus hebben vaak een volle en luxe uitstraling. Dat komt omdat de Eustoma heel veel op een normale roos lijkt. Hij heeft echter een paar eigen kenmerken die de bloem een unieke uitstraling geven. Op deze pagina lees je meer over dit product.

Diverse soorten Eustoma bloemen bestellen

Wat dacht je van de russellianum, grandiflorum of de exaltatum? In het verleden sprak men veel over deze types. Tegenwoordig is dit vereenvoudigd tot enkele de Eustoma bloem. Deze plant staat symbool voor dankbaarheid en wordt daarom veel gebruikt voor bedank boeketten. Hij komt van oorsprong uit Amerika. En is vooral bekend in de kleuren wit en roze. Op onze website lees je ook info over boeketten met rozen bestellen (ook de witte rozen nemen we mee).

Boeket met Lisianthus bezorgen aan huis

Wil jij graag een boeket met Lisianthus laten thuisbezorgd? Bestel deze dan bij een van onze aangesloten bloemenwinkels. Je kunt in de webwinkel specifiek zoeken naar de Eustoma. Je herkent hem aan het eigentijdse bladrozet. Deze plant wordt ook wel eens beschreven als kruidachtige. De 5 bladen hebben een diameter van totaal 7-8 centimeter.

Kan ik deze plant zelf zaaien?
Ja dat is absoluut mogelijk. Hij is eenvoudig in te zaaien met losse zaadjes in het voorjaar. Zorgt voor goede schone grond en geeft het regelmatig water. Bij voorkeur op een plek met niet al te veel zon. Je kunt de Eustoma zaden kopen bij de bloemist of plaatselijke tuincentrum. Het beste is om de bloemen te oogsten wanneer ze 60 centimeter hoog zijn. Je kunt ze natuurlijk ook in de tuin laten staan.

Is deze bloem geschikt voor mensen met hooikoorts?
Ja, mensen die last hebben van Hooikoorts kunnen prima een bosje met Lisianthus hebben staan in de woonkamer. Deze boeketten zijn voor deze allergie uitermate geschikt en zullen niet voor problemen zorgen. Dit heeft te maken met de lage pollenfactor.