fleurop-logo
greetz logo
euroflorist logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis

Rouwboeket bestellen

Iedere uitvaart is een emotionele en speciale gebeurtenis. Het geeft de mogelijkheid om een laatste groet aan iemand betuigen, veelal middels een rouwstuk of rouwboeket. Rouwboeketten zijn geheel naar wens samen te stellen. Een rouwstuk met veel kleuren of juist in klassiek wit, u zult het juiste boeket vinden dat past bij uw dierbare. Uiteraard is het ook mogelijk om een rouwlint toe te voegen. Een mooie manier om uw medeleven te betuigen aan de nabestaanden. Ook als u niet persoonlijk bij de uitvaart aanwezig kunt zijn zorgen wij ervoor dat het rouwboeket een mooie plaats zal krijgen. Een rouwboeket kunt u bestellen met verschillende doeleinden, hieronder zal beschreven worden waar u rouwboeketten overal voor kunt gebruiken. Bekijk ook onze informatie met de mooiste bruidsboeketten of en speelse veldboeketten.

Naast de kist plaatsen
Vaak doet men een rouwboeket bestellen om naast de kist te plaatsen. Door het plaatsen van rouwboeketten aan iedere zijde van de kist maakt het geheel een iets chiquere indruk. In het geval dat u een rouwboeket besteld voor dit doeleinde kunt een eenzijdig of rond rouwboeket bestellen.

Een boeket op of naast de kist leggen
U kunt ook een rouwboeket bestellen om neer te leggen op of bij de kist, u dient dit dan aan te geven bij bestellen. Ook is het in dat geval raadzaam om het pas op de dag van de begrafenis of crematie te laten bezorgen en de keuze van de bloemen aan te passen zodat uw rouwboeket mooi kan indrogen. Wij raden u aan fat u voor dit doeleinde een eenzijdig rouwboeket bestellen doet.

Waneer een rouwboeket?
Rouwboeketten worden vaak besteld als men toch iets van bloemen wilt sturen voor de overledene maar niet meteen het geld voor een rouwstuk of een rouwkrans wilt besteden, ook worden rouwboeketten vaak gestuurd indien de overledene gecremeerd word, de familie kan het rouwboeket daarna dan mee naar huis nemen.

Welke rouwboeketten zijn er
Rouwboeketten kunnen in iedere kleur, wel is het raadzaam de kleur van het rouwboeket aan het karakter van de overledene aan te passen. Indien u twijfelt is de veilige keus wit. Verder kunt u kiezen uit eenzijdige rouwboeketten en ronde rouwboeketten, zodat een rouwboeket bestellen voor iedere gelegenheid mogelijk is.

Rouwbloemen bestellen

Verschillende rouwbloemen kunnen gebruikt worden om uw rouwstuk, rouwkrans of rouwboeket te maken, hieronder gaan we dieper op de meest gebruikt rouwbloemen.

Witte rouwbloemen.
De meeste gebruikte kleur bij rouwbloemen is wit. In principe kan ieder witte bloem gebruikt worden als rouwbloem. Het meest gebruikt worden witte rozen, witte lelie, witte calla en witte chrysanten.

Gekleurde rouwbloemen.
Het is ook mogelijk om uw rouwstuk, rouwkrans of rouwboeket te maken met gekleurde rouwbloemen, welke kleuren u hiervoor gebruikt ligt aan het karakter van de overledene. Meestal wordt gekozen om de rouwbloemen in 1 kleur te houden maar ook wel eens wordt een bonte collectie van kleuren gebruikt bij de keuze van rouwbloemen.

Afhangende rouwbloemen
Vaak wordt bij rouwstuk, rouwkrans of rouwboeket gebruik gemaakt van afhangende rouwbloemen, dit omdat het meer gepast is bij een droevige gebeurtenis van een begrafenis of een crematie. Afhangende rouwbloemen zijn o.a lelie, calla, anthurium en asperagus.