fleurop-logo
greetz logo
euroflorist logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis

Valentijns bloemen bestellen

Valentijnsdag is de dag dat het feest der liefde wordt gevierd, dit feest wordt bijna overal ter wereld gevierd waarmee het een echte multiculturele feestdag is. Sinds begin 20e eeuw wordt er ook een Valentijns cadeau gegeven aan een geliefde, dit hoeft niet langer een geheime liefde te zijn maar mag ook iedereen zijn die je liefhebt zoals een moeder, vader, dochter etc.

Eigenlijk wordt sindsdien aan iedereen een Valentijns cadeau gegeven die u zelf kiest. Dit is heel anders dan in de Middeleeuwen toen was het geven van een cadeau niet gebruikelijk, in die tijd werden er door alle vrijgezelle mannen en vrouwen een briefje met hun naam in een pot gedaan waarna er omheen gedanst werd en een naam er uit getrokken werd, deze naam werd dan op de mouw gespeld met de tekst naar onder zodat die nog geheim bleef. Pas na de middeleeuwen kwam het gebruik van kaarten of een liefdefvol cadeau in beeld voor de geheime liefde.

Bloemist v.a. Prijzen Beoordeling Bestellen
fleurop Boeket: €16,95
Losse roos: €2,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
greetz Boeket: €17,99
Luxe bos: €26,95
Kaartje: €0,99
Bekijken
euroflorist Boeket: €17,95
Tulpenmix: €14,99
Kaartje: €1,95
Bekijken
bloompost Boeket: €13,95
Rozen: €12,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
boeketcadeau Normale bos: €16,95
Romantisch: €19,95
Kaartje: €1,50
Bekijken
Alternatieve online bloemisten
bloomon Verse bloemen: €27,95
Droogbloemen: €20,95
Kaartje: €1,95
Bekijken
de bloemist Boeket: €17,50
Bos rozen: €15,00
Kaartje: €1,50
Bekijken
regiobloemist Boeket: €15,50
Luxe bos: €27,95
Kaartje: Gratis
Bekijken
Online planten bestellen
green-bubble - Bekijken
plantenwinkel - Bekijken
plantje.nl - Bekijken

Bloemen versturen naar jouw Valentijn

Valentijnsdag is bij uitstek de dag om bloemen te kopen voor uw Valentijn. Al worden er ook nog andere cadeaus zoals knuffels en kaarten gegeven. Bij het cadeau dat gegeven wordt zien we een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen gaan vaak voor een mooi boeket rozen terwijl vrouwen toch sneller een ander Valentijns cadeau kiezen, slechts 1 op de 4 vrouwen kiest er voor om haar geliefde bloemen te geven. Maar in welke cultuur dat je ook komt een mooi boeket met verse bloemen wordt vaak wel gewaardeerd door de ontvanger.

Een origineel cadeau? Kies dan voor een boeket rozen met cadeau
Mensen die op zoek zijn naar een Valentijn idee, komen toch vaak bij bloemen uit als cadeau. Dit ook wel logisch omdat bloemen en vooral rozen sterk met Valentijn geassocieerd worden en daarom het ultieme gebaar van liefde zijn. Ook is het een goed idee om uw bloemen te combineren met bonbons, knuffelbeer of een fles bubbels. Via deze website vind je ook informatie over bloemen voor Secretaressedag of gewoon bloemen om iemand te bedanken


Valentijn bloemen bezorgen in 2024
De bloemen dienen in perfecte staat op het juiste moment aan de juiste persoon overhandigd te worden. Wij werken enkel samen met de allerbeste bloemen bezorgers bij u in de regio. Valentijn-boeketten zullen dus met liefde bezorgd worden aan uw geliefde. Valentijn bloemen bezorgen is geen enkel probleem via bloemenbutler.nl. Vergelijk de bloemisten op de website en kies het juiste boeket. Bij het bestellen van de bloemen vult u uw gegevens in. Het liefdescadeau zalk vervolgens vliegensvlug bezorgd worden op uw adres.

Rozen versturen voor Valentijn

Rozen en valentijn en de kleur rood. De eerste drie dingen die bij de meeste mensen in hun hoofd springt als het over 14 februari gaat. Waarom rozen op valentijnsdag? Vanwaar die kleur rooder zo sterk bij? Waar komt valentijn uberhaupt vandaan en waarom vieren we het? Waarom is 14 februari valentijnsdag, is dat willekeurig of zit hier ook betekenis achter? Interesante vragen die goed in het straatje van deze website passen. Vandaag deze blog over de kleur rood, valentijn en rozen!

Rozen en valentijn: de perfecte combinatie?
De roos staat al jaren als bloem symbool voor de liefde. Heel veel mensen weten dit ook. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom de rode roos op valentijnsdag zo massaal wordt gekocht. De RODE roos staat inderdaad voor de liefde, maar pas op! Is de steel van de roos die je voor je valentijn heb gekocht geknakt? Snel een andere halen. Een geknakte roos staat symbool voor vervlogen liefde, en dat iets dus voor bij is. Een beetje als hey synoniem een gebroken hart geeft een gebroken roos dus ook aan dat de liefde over is

De kleur rood en Valentijn
De kleur rood lijkt een redelijk vast thema te zijn van Valentijnsdag. Niet raar, mooie warme kleur, de liefdevolle symboliek van rood zit er bij ons allemaal ingegoten alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Er zit echter veel meer achter. Rood roept vaak een beetje spanning op en staat symbool voor seks, macht en passie! Spannend en opwindend kleurtje dus.

Waar komt het vandaan?
Er zijn een hoop onduidelijkheden over Valentijn en het antwoord was nog niet zo makkelijk te vinden. (Ik wist het antwoord voor schrijven inderdaad ook niet) Valentijnsdag valt samen met de feestdag van twee oude Priesters die beide in de derde eeuw stierven. Beide droegen ze de naam Sint-Valentijn maar de dag 14 februari heeft weinig tot niks te doen met het leven van de twee heiligen.

Sterker nog, het zou zelfs kunnen dat de twee priesters een persoon zijn. Er is geen enkele biografisch gegeven meer over de heer of heren. Veel later werd gesteld dat het vruchtbaarheidsfeest moest worden vervangen. Dit feest was op 14 februarie en was nog van ver voordat de twee priesters geboren waren. Dit feest was gebaseerd op het eren van twee oude Romeinse beschermgoden.