euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
  • BoeketCadeau
  • Bezorging op zondag
    7 dagen versgarantie
    Morgen in huis
regiobloemist logo

Bloemen bezorgen op water

Wanneer je op internet bloemen gaat bestellen, dan is het verstandig om een online bloemist te zoeken die bloemen op water bezorgd. Hierdoor blijven de bloemen tijdens het bezorgproces beter, en is de kwaliteit van de bloemen bij aankomst een stuk beter dan wanneer ze droog verzonden worden. Bij de verzending op water moet je er wel vanuit gaan dat er slechts water genoeg is voor de bezorging. Het is dus verstandig om direct na bezorging de bloemen in vers water te zetten. Uiteraard wordt hierbij aangeraden ook de andere tips voor de verzorging van snijbloemen in acht te houden, zodat ze een langer “vaasleven” hebben.

Snijbloemen en water

Snijbloemen zijn bloemen die doorgaans gebruikt worden in en geschikt zijn voor een boeket. Het is belangrijk om bij thuiskomst of aflevering de bloemen even te laten acclimatiseren bij de temperatuur van het huis. Hierdoor blijven ze langer goed. Zorg voor een schone vaas en snij de bloemen schuin af. Doe (bij voorkeur) de bloemen in de vaas, zorg dat ze vers water hebben, en voeg wat voeding toe zodat de bloemen langer mooi blijven. Wat u zeker niet moet doen is het toevoegen van suiker of alcohol aan het water, dit zal een negatief effect op de bloemen en hun levensduur hebben. Daarnaast is het belangrijk dat u de stelen schuin afsnijdt, U moet ze vooral niet insnijden, of afscheuren/breken.

Bezorging met vaasgarantie

Vaasgarantie is een vorm van garantie die bloemisten geven op de door hun aangeboden boeketten. De vaasgarantie zegt iets over de garantie die de bloemist geeft over de duur dat de bloemen mooi op de vaas blijven staan. Een soort versgarantie van bloemen dus. Het is veilig en verstandig om bloemen te bestellen bij een bloemist die vaasgarantie geeft. Dit betekent echter niet dat u zeker weet dat de bloemen niet zullen verwelken. Het betekent wel dat als dit gebeurt, u weet dat u een nieuw boeket bloemen bezorgd krijgt. Als het boeket bloemen verzorgd wordt volgens de voorwaarden van de bloemist en het verwelkt toch vroegtijdig, dan valt dit namelijk onder de vaasgarantie.

Voldoende water geven
Kunt u dan beter geen bloemen bestellen bij een online bloemist die geen vaasgarantie geeft? Nee dit is ook niet waar. Bloemisten die geen vaasgarantie geven, geven vaak wel een andere garantie. Bijvoorbeeld een algemene kwaliteitsgarantie of versgarantie. Ook als u bloemen bestelt bij een bloemist zonder vaasgarantie kunt u dus in het geval van problemen dit melden bij de bloemist. Heeft u de bloemen netjes verzorgd, dan valt ook dit onder de garantie en krijgt u van de bloemist in de meeste gevallen netjes een vervangend boeket bloemen bezorgd. Het is dus verstandig om bloemen met een garantie te bestellen. Het echter niet zo dat dit per se een vaasgarantie hoeft te zijn. Een vaasgarantie is net als andere vormen van garantie een extra zekerheid dat de kwaliteit van de bezorgde bloemen goed zijn.

Plaats een reactie