euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis
regiobloemist logo

Top 26 groene kamerplanten

Er zijn veel mensen die graag niet-bloeiende kamerplaten willen bestellen en laten thuisbezorgen. Maar welke moet je nu bestellen en hoeveel zon/schaduw of water hebben ze nodig? In deze blog bespreken we onze top 26 beste kamerplanten die niet bloeien (blijven dus altijd mooi). Zowel in de zomer als de winter, lente of herfst, heb jij een mooie groene plant in de woonkamer.

 1. Adiantum: De Adiantum is een lichtgroene plant met dicht op elkaar geplaatste veerblaadjes. Zet de Adiantum op een lichte plaats. Matig water geven en potkluit vochtig houden.
 2. Alocasia: De Alocasia is een stijlvolle bladplant. De plant staat graag op een lichtbeschaduwde plaats. Matig water geven. De plant mag niet te nat zijn.
 3. Calathea: Alle Calathea-soorten bezitten fraai getekende bladeren. De Calathea verlangt een licht beschaduwde plaats en geen direct zonlicht. Matig water geven.
 4. Crassula: Vetplant met dikke, vlezige bladeren. Zet deze plant op een zonnige plaats, weinig water geven.
 5. Croton: Een mooie bladplant met gekleurde bladeren. Lichte plaats. Matig water geven, potkluit niet laten uitdrogen.
 6. Dracaena: De mooie bladplantengroep die de Dracaena’s vormen is zeer rijk aan soorten en cultivars. De Dracaena houdt van een lichte tot een beschaduwde standplaats. Matig water geven.
 7. Ficus: De Ficus is er in allerlei soorten (Ficus Benjamini, Ficus Starlight, Ficus Lyrata) en maten. De Ficus houdt van een lichte, maar niet te zonnige plaats. Matig water geven.
 8. Gatenplant: De Gatenplant houdt van een schaduwrijke plaats. Matig water geven en de potkluit vochtig houden.
 9. Hedera: De hedera (klimop) is een bekende hangplant. Er zijn groene en bontbladige soorten. Zet de Hedera op een lichte tot een wat donkere plaats. Matig water geven.
 10. Hertshoorn: Geschikt voor iedere plaats, behalve in de felle zon. Matig water geven. Haal niet het “stof” van de bladeren af, dit is juist zijn beschermende schublaag, die de plant voor uitdrogen behoedt.
 11. Kalanchoë Thyrsiflora: Deze vetplant kan overal in huis staan en neemt met weinig water genoegen.
 12. Kamerbamboe: De Kamerbamboe groeit het beste op een lichte tot zonnige plaats. Matig water geven, potkluit vochtig houden.
 13. Kamerconifeer: Zet deze plant bij voorkeur op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht. Matig water geven en potkluit niet laten uitdrogen.
 14. Kamerden: Een mooi groenblijvend boompje met horizontaal afstaande takken. Deze plant kunt u op elke plaats in uw huis zetten, behalve in de directe zon. Matig water geven en niet laten uitdrogen.
 15. Kamerlinde: De kamerlinde is een mooie, forse bladplant. Een lichte standplaats heeft de voorkeur, maar geen felle zon. Matig water geven.
 16. Kattegras: Een plant waarvan de kat van mag eten. Lichte plaats, maar geen felle zon. Matig water geven, potkluit vochtig houden
 17. Kentia-palm: Voor een lichte tot een wat beschaduwde plaats. Matig water geven.
 18. Krulvaren: De Krulvaren (Nephrolepis) is een bekende en sterke varen voor in de kamer. Zet de Krulvaren op een lichte plaats (geen direct zonlicht). Matig water geven, potkluit vochtig houden.
 19. Polyscias: Lichte tot iets donkere plaats heeft de voorkeur voor deze plant. Matig water geven.
 20. Sansevieria: De Sansevieria, ook wel bekend als vrouwentong, is een sterke kamerplant. Deze plant is voor iedere standplaats geschikt. Matig water geven.
 21. Scindapsus: Bij voorkeur een lichte plaats, maar geen felle zon. Matig water geven en vochtig houden.
 22. Selaginella: De Selaginella, beter bekend als mosje, is een klein varentje dat vaak verwerkt wordt in plantenbakjes. Deze plant neemt met weinig licht genoegen. Matig water geven en de potkluit niet laten uitdrogen.
 23. Slaapkamer-geluk: Dit sierlijke plantje vraagt weinig zorg en is zeer geschikt als bodembedekker in een plantenbak. Lichte plaats, maar geen felle zon. Matig water geven en potkluit vochtig houden.
 24. Vingerplant: De Vingerplant is een sterke bladplant en kan zowel op een lichte als een wat donkere plaats staan. Matig water geven.
 25. Yucca: De palmlelie is een sterke plant en houdt van een lichte tot zonnige plaats. Matig water geven.
 26. Zamioculcas: Geschikt voor een lichte tot een wat donkere plaats. Matig tot weinig water geven.

Plaats een reactie