euroflorist logo
greetz logo
bloompost logo
boeketcadeau-logo
 • BoeketCadeau
 • Bezorging op zondag
  7 dagen versgarantie
  Morgen in huis
regiobloemist logo

Top 32 bloeiende kamerplanten

Wil jij weten wat de mooiste bloeiende kamerplanten zijn die je kunt bestellen? Dan moet je deze deze blog even goed bekijken. De onderstaande kamerplanten bloeien mooi in de woonkamer. Dit zorgt voor veel kleur en sfeer in je interieur.

 1. Anthurium: De Anthurium staat ook wel bekend als flamingoplant. Zet de Anthurium het liefst op een lichte plaats, maar niet in de felle zon. Matig water geven.
 2. Azalea: De weken lang aanhoudende bloei maakt de Azalea zo populair als kamerplant. De Azalea verlangt een lichte plaats, maar niet in de zon. Matig water geven en de potkluit niet laten uitdrogen.
 3. Begonia: In het tuincentrum hebt u de keuze uit een tafel vol met Begonia’s. De Begonia groeit overal waar geen direct zonlicht binnenvalt. Matig water geven.
 4. Bougainvillea: De Bougainvillea is een steeds weer bloeiende houtige plant die oorspronkelijk uit de Amerikaanse tropen afkomstig is. De Bougainvillea verlangt een zonnige plaats. Matig water geven.
 5. Browallia: De Browallia is een struikvormige plant met blauwe of witte bloemetjes. De Browallia houdt van een lichte plaats, maar niet van direct zonlicht. Matig water geven en niet laten uitdrogen. De Browallia kan ’s zomers buiten.
 6. Capsicum: Geef de Spaanse Peper een lichte tot zonnige plaats. Matig water geven en potkluit vochtig houden.
 7. Chinese Roos: De heldere kleurenpracht van de trechtervormige bloemen maken de Chinese Roos (Hibiscus) tot een populaire potplant. De Chinese Roos verlangt een lichte en zonnige plaats. Matig water geven.
 8. Christusdoorn: Een rijk bloeiende plant met houtige stengels. Bij voorkeur plaatsen op een lichte tot zonnige plek. Matig water geven.
 9. Cyclaam: De Cyclaam is een rijkelijk bloeiende kamerplant. De Cyclamen komen uit een eigen kwekerij. Zet de Cyclaam op een lichte plaats, maar niet in de directe zon. Matig water geven. Zorg ervoor dat de potkluit niet te nat is.
 10. Echeveria: De Echeveria is een vetplant met mooie bladrozetten. Zet deze plant bij voorkeur op een zonnige plaats en geef matig water.
 11. Exacum: De Exacum geeft de voorkeur aan een lichte plaats, maar het liefst niet in de felle zon. Matig water geven en potkluit vochtig houden.
 12. Gardenia Jasminoides: De Gardenia, ook wel Kaapse Jasmijn genoemd, is een struikvormige plant met geurende, grote, gevulde bloemen. Geef deze plant bij voorkeur een lichte standplaats, maar niet in de felle zon. Matig water geven.
 13. Gerbera: Deze plant is er in verschillende kleuren. Zet de Gerbera bij voorkeur op een lichte plaats en geef matig water. Niet laten uitdrogen.
 14. Guzmania: De Guzmania valt op door zijn helder gekleurde schutbladeren. Zet de Guzmania op een lichte plaats, maar niet in de directe zon. Matig water geven.
 15. Guzmania: De Guzmania valt op door zijn helder gekleurde schutbladeren. Zet de Guzmania op een lichte plaats, maar niet in de directe zon. Matig water geven.
 16. Hortensia: De Hortensia heeft een bolvormige bloeiwijze. Zet de Hortensia op een lichte plaats. Matig water geven en de potkluit niet laten uitdrogen.
 17. Jatropha: Flesseplant. Een bijzonder plant, de knol is zijn watervoorraad. De Jatropha heeft de voorkeur voor een lichte plaats. Matig water geven, maar kan langere tijd zonder water.
 18. Kaapse Viool: De Kaapse Viool is een leuk plantje voor op de vensterbank, op tafel of in een plantenbak. De Kaapse Viool kan het hele jaar door blijven bloeien en is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Matig water geven.
 19. Kalanchoë: De Kalanchoë is de ideale plant voor een zonnige plaats. De Kalanchoë heeft een rijke en lange bloei. Matig water geven.
 20. Kerstster: De Kerstster is voornamelijk verkrijgbaar in de maanden november en december. Kerststerren zijn er in allerlei maten en kleuren. Deze plant staat graag op een lichte plaats, maar bijvoorkeur niet in direct zonlicht. Matig water geven.
 21. Lid-cactus: Zet de Lid-cactus bijvoorkeur op een lichte plaats. Matig water geven en de potkluit niet laten uitdrogen.
 22. Neoregelia: Een rood hart, dat is het opvallende van deze plant. Zet de Neoregelia op een lichte plaats, maar geen direct zonlicht. Potkluit matig vochtig houden.
 23. Orchidee (Cymbidium): De Orchidee behoort tot één van de mooist bloeiende kamerplanten. De Orchidee kan steeds weer opnieuw in bloei komen. Na de bloei kort u de bloemsteel tot onder de onderste bloem in. De Orchidee houdt van een lichte plaats, waar geen direct zonlicht komt. Matig water geven.
 24. Peperomia Caperata: Het geslacht “Peperomia” omvat veel fraaie soorten kamerplanten. De plant houdt van een lichte tot een wat donkere plaats. Matig water geven.
 25. Peperomia Jellie: Het geslacht “Peperomia” omvat veel fraaie soorten kamerplanten. De plant houdt van een lichte tot een wat donkere plaats. Matig water geven.
 26. Pot-chrysant: Een lichte plaats is beter voor deze plant, maar niet in direct zonlicht. Matig water geven en potkluit niet laten uitdrogen.
 27. Solanum: De Solanum is een struikachtig plantje met kogelronde bessen. Dit appeltje der liefde houdt van een lichte plaats. Matig water geven.
 28. Spathiphyllum: De Spathiphyllum heeft een met wit schutblad omgeven bloeiwijze. Deze schutbladen blijven maandenlang mooi. De plant is geschikt voor een licht beschaduwde tot iets donkere plaats. Matig water geven en potkluit vochtig houden.
 29. Stephanotis: Bruidsbloem, geurend. Groenblijvende klimheester met witte bloemetjes. Zet de Stephanotis op een lichte plaats. Matig water geven.
 30. Ster van Bethlehem: Deze plant bloeit in de huiskamer zowel voor een venster op het noorden als voor een zonnig zuidraam. Wel tegen felle zon beschermen. Matig water geven.
 31. Vlijtige lies: De Vlijtige lies houdt van een lichte tot zonnige plaats. Matig water geven. Kan ‘s-zomers naar buiten.
 32. Vriesia: De Vriesia is een plant met grote, trechtervormige rozetten en vaak lange, brede bladeren. De Vriesia doet het op iedere standplaats goed. Matig water geven en potkluit vochtig houden.

Plaats een reactie